Skaitytojas: kiek jūs galite tyčiotis iš žmonių? – Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Skaitytojas: kiek jūs galite tyčiotis iš žmonių?

Uždarytas išvažiavimas iš Kalvarijos g. į vakarinį aplinkkelį / R. Tenio nuotr.
Dalintis:

Pirmadienio vakarą naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė pasipiktinusio skaitytojo laiškas, kuriame liejamas nusivylimas dėl itin pavojingos „Via Baltica“ kelio atkarpos ties Tirkiliškiais tvarkymo.

Įtūžusio kauniečio teigimu, vyksta patyčios iš šiuo ruožu besinaudojančių vairuotojų.

„Kiek jūs galite tyčiotis iš žmonių? Daugiau kaip penkis metus, po begalės žmonių kreipimųsi ir prašymų, niekaip nesugebėjote pradėti darbų įrengiant išplatėjimo juostas pavojingoje sankryžoje, kur Kalvarijų gatvė nuo Kazliškių ir Narsiečių įsikerta į „Via Baltica“ kelią“, – laišką pradėjo skaitytojas.

Kaunietis pažymėjo, jog pakankamai neilga kelio atkarpa yra tvarkoma jau daugiau nei tris mėnesius.

„Po to, kai pradėjote tuos darbus, sugebėjote sudėlioti darbų eigą taip, kad jau daugiau kaip trys mėnesiai yra lipdoma tikrąja ta žodžio prasme 100 metrų atkarpos išplatėjimo juosta, o neatidarytas ruožas blokuoja ištisus rajonus sudarydamas didžiausius kamščius kitose Kauno vietose.

Galit atsakyti kiek tokios atkarpos darbai turi tęstis? Metus, du, o gal tris?“ – atliekamus kelio darbus kritikavo skaitytojas.

Darbai sustabdyti neaiškiam terminui

Kaip dar liepos 16 dieną naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo „Via Lietuva“ atstovai, darbai A5 kelio atkarpoje sustabdyti dėl netinkamos kelio pagrindų kokybės.

„Informuojame, kad minėtame ruože nuo balandžio mėn. vyko paruošiamieji darbai (kelio ženklinimas, griovio valymas). Šiuo metu už projektą yra atsakingas techninis prižiūrėtojas, kuris remontuojamame ruože atliko savikontrolės bandymus, tačiau jų rezultatai neatitiko kokybės reikalavimų.

Dėl šios priežasties teko sustabdyti atliekamus darbus bei atlikti arbitražinius tyrimus. Darbai bus pratęsti, įsitikinus, kad kelio pagrindai įrengti tinkamai“, – buvo teigiama „Via Lietuva“ atstovų atsiųstame komentare.

Tąkart datos, kada planuojama atverti minėtą nusukimą/išsukimą į A5 kelią, „Via Lietuva“ nenurodė.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Kalvarijos gatvėje Kauno savivaldybei nutiesus asfaltą, o jos apylinkėse įsikūrus ne vienai naujai įmonei, srautas šioje gatvėje išaugo, bet įvaža į automagistralę nepasikeitė – vairuotojai šioje vietoje ilgą laiką į itin greitai lekiančių automobilių srautą įsilieti turėjo be greitėjimo juostų, o išvažiuoti tekdavo šalikele, nes lėtėjimo juostos taip pat nebuvo.

Pernai liepą atidaryta „Orlen“ degalinė situaciją tik paaštrino, nes degalų užsukantys vairuotojai padidino jau ir taip išaugusius eismo srautus.

76
11
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.