Audra „praretino“ medžius ir Kauno centre – Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Audra „praretino“ medžius ir Kauno centre

Nulūžęs medis VDU Karo muziejaus sodelyje / Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

Pirmadienį naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė informacija apie nulūžusius medžius Kauno centre.

Kaip praneša kauniečiai, vienas galiūnas krito Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje, kitas prie Muzikinio teatro.

Muzikinio teatro sodelis / Skaitytojo nuotr.

Įvairiuose Kauno mikrorajonuose virtę medžiai apgadino ir automobilius bei kitą kauniečių turtą.

Nulūžęs medis / Skaitytojo nuotr.

Ugniagesiai gelbėtojai nuo sekmadienio vakaro, šalyje siaučiant audrai, apie 550 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių, jų šakų, informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Anot PAGD, iki pirmadienio, 6 val., ugniagesiai gavo 323 pranešimus apie nuvirtusius medžius, o nuo 6 iki 13 val. sulaukta dar 232 tokio pobūdžio iškvietimų.

„Pirmadienio dieną gauti 207 pranešimai apie ant kelio važiuojamosios dalies užvirturius medžius ir šakas, 15 pranešimų apie ant automobilių užkritusių medžių ir šakų, dar 10 atvejų fiksuota, kai medžiai virto ant pastatų“, – Eltai komentavo PAGD atstovė Edita Zdanevičienė.

PAGD duomenimis, daugiausiai iškvietimų apie nuvirtusius medžius pirmadienio dieną gauta iš Lietuvos centrinės ir šiaurinės dalių, tai yra iš Panevėžio apskrities.

Ši audra atnešė, ne tik materialinę žalą, tačiau pasiglemžė ir gyvybę. Šį rytą Vilniuje, Grigiškėse, užvirtus medžiui žuvo žmogus.

Pataria, kaip elgtis

Tuo metu Kauno miesto savivaldybė pirmadienį praneša, kad nulaužytus ar nuvirtusius medžius gyventojai privačiose teritorijose gali tvarkytis patys.

„Jeigu tai saugotinas medis, prieš šalinant padarinius būtina informuoti Aplinkos apsaugos skyrių tel. Nr. (8 37) 42 24 67 (darbo metu), atlikti lūžusio ar kitaip pažeisto želdinio fotofiksaciją. Nuotraukas, adresą bei kitus aktualius duomenis reikia pateikti elektroniniu laišku [email protected];

Labai skubiu atveju, kai išversti, nulaužti ir (ar) kitaip pažeisti želdiniai kelia pavojų gyventojams, jų turtui, statiniams ar eismo saugumui, reikia informuoti UAB „Kauno gatvių apšvietimas“ dispečerinę tel. (8 37) 74 64 44, mob. tel. 8 685 53 552, el. p. [email protected] (po darbo valandų) arba kreiptis Skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112“, – informuoja savivaldybė.

Savivaldybė taip pat pažymi, kad viešosiose miesto erdvėse audros padariniai jau šalinami, išlūžusius medžius planuojama atsodinti.

3
31
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.