Poilsis Kaune tarp šiukšlių: žvėriukai suvalgo viską antrą kartą (papildyta) (video) | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Poilsis Kaune tarp šiukšlių: žvėriukai suvalgo viską antrą kartą (papildyta) (video)

Dalintis:

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas, antradienį nuvykęs į Kauno marių regioninį parką, rado nemalonų siurprizą – po ilgojo Velykų savaitgalio regioniniame parke palikta kalnai šiukšlių.

„Kauno marių regioninis parkas, diena po ilgojo Velykų savaitgalio, viena populiariausių poilsiaviečių. Ir štai, kaip atrodo, kai nebūna pastatyta konteinerio. Ir žvėriukai suvalgo viską antrą kartą.

Mielas Kaunieti, kam palikinėti krūvą šiukšlių? Namo vežk“, – apie parko teršėją pranešė portalo skaitytojas.

Kaip nurodoma Kauno marių regioninio parko internetinėje svetainėje, parko lankytojams draudžiama šiukšlinti aplinką, teršti vandens telkinius; užkasti šiukšles ir atliekas.

Asmenys, pažeidę šių taisyklių reikalavimus, atsako Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų nustatyta tvarka.

Papildyta balandžio 4 d.

„Aplinkos apsaugos departamentas sulaukė informacijos iš Kauno marių regioninio parko, kad jie jau antradienį, balandžio 2 d., surinko apie 10 maišų šiukšlių po 100 litrų.

Informuojame, kad komunalines atliekas tvarko savivaldybių komunalinių atliekų tvarkytojai, kurių priežiūrą vykdo savivaldybių administracijos, ne Aplinkos apsaugos departamentas. Iš parke besimėčiusių šiukšlių nustatyti teršėjų nepavyko. Baudos už aplinkos teršimą atliekomis numatytos LR administracinių nusižengimų kodekso 247 str. 1-16 dalyse. Bauda priklauso nuo atliekų rūšies, kiekio bei užterštos teritorijos“, – komentavo Aplinkos apsaugos departamentas.

Aplinkos apsaugos departamentas taip pat pasidalijo, kad stiprindamas atliekų tvarkymą šalyje, sukūrė interaktyvų žemėlapį. Šiame žemėlapyje gyventojai gali pažymėti ne tik atliekomis užterštas teritorijas, bet ir apie sugadintus miško kelius ir suniokotą miško paklotę. Gyventojų prašoma pateikti kuo detalesnę informaciją: pridėti nuotraukų, pažymėti koordinates, kuo detaliau aprašyti situaciją ir taip prisidėti prie aplinkos saugojimo.

17
3
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.