Kaunietis: automobilio istorinis statusas – savaitgalio pramoga? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaunietis: automobilio istorinis statusas – savaitgalio pramoga?

Sunkvežimis GAZ-66 / Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

Kauniečiui užkliuvo mieste pastebėtas senutėlis sunkvežimis. Vyras liūdi dėl, jo nuomone, netinkamai prižiūrėtos transporto priemonės ir klausia: automobilio istorinis statusas – savaitgalio pramoga?

„Kaune, Milikonių kalno papėdėje esančiuose garažuose, stovi GAZ-66 sunkvežimis su istorinio statuso numerio ženklais. Automobilio būklė tokia, kad tik jis važiuotų ir kad nelytų ant galvos. Pirktas iš kažkokios komunalinės įmonės, nes matosi spec. žymėjimai ant durelių. Po savaitgalio tas automobilis būna baisiai murzinas. Tai liūdna matyti taip naudojamą istorinį transportą.

To automobilio nesu matęs jokiame senų automobilių suvažiavime. Tai kam jam tas istorinis statusas? Ir kas jam suteikė tokį, nes automobilis nėra nei restauruotas nei originalas… O kai kitą kartą dings koks berniukas būtinai jį apieškokite. Įtartina ta būda“, – šeštadienį savo pastebėjimais dalijosi kaunietis.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymą, istorinė motorinė transporto priemonė – tai prieš 30 metų ir anksčiau pagaminta transporto priemonė, kurios modelis nebegaminamas mažiausiai 15 metų ir kuri yra originali, tinkama eksploatuoti, bet nenaudojama kasdienėms reikmėms.

Tokių motorinių transporto priemonių privalomoji techninė apžiūra atliekama tik kas penkerius metus. Techninė apžiūra atliekama tik vizualiai. Nenaudojamas nei stabdžių stendas, nei važiuoklės „purtytuvas“. Automobilio išmetamųjų dalelių kiekis taip pat nėra tikrinamas ir kt.

17
47
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.