Į parduotuvę užsukęs kaunietis pasibaisėjo: kodėl taip vyksta? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Į parduotuvę užsukęs kaunietis pasibaisėjo: kodėl taip vyksta?

Etiketė be lietuviškų raidžių / Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

Pirmadienį parduotuvėje apsilankęs kaunietis ant tam tikrų prekių pasigedo lietuviškų raidžių. Vyras nusprendė iškelti viešą diskusiją, kodėl taip vyksta?

„Atrodo gyvename Lietuvoje, bet parduotuvėse ant prekių pagrinde viskas anglų kalba, net ant lietuviškų prekių. Kodėl taip vyksta? Nes juk ne visi žmonės moka tas kalbas, o juo labiau vaikai“, – pirmadienio popietę piktinosi „Akvilės“ mineralinio vandens etiketės nuotraukas atsiuntęs skaitytojas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pažymi, jog kiekvienas vartotojas turi teisę gauti teisingą ir visapusišką informaciją valstybine kalba apie parduodamas prekes, teikiamas paslaugas.

Lietuvoje galiojančiose prekių ženklinimo taisyklėse nurodyta, kad visa pirkėjui reikalinga informacija turi būti pateikta lietuvių kalba.

192
66
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.