Pakėlusi akis į dangų kaunietė pastebėjo nekasdienį reginį | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Pakėlusi akis į dangų kaunietė pastebėjo nekasdienį reginį

Skaitytojos nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas
Dalintis:

Šeštadienį naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja danguje išvydo nekasdienį reiškinį – Saulės halą.

„Šiandien Kauno rajone Šilelyje pastebėtas Saulės halas“, – vaizdo medžiaga dalijosi kaunietė.

Anot interneto šaltinių, tai – optinis reiškinys, kuris susidaro lūžtant ir atsispindint šviesos spinduliams įvairių sluoksnių debesų ledo kristaluose. Halai atrodo kaip šviesūs ratilai, lankai, stulpai, dėmės aplink Saulę ar Mėnulį – jie gali būti rausvi, geltoni, žali ar žydri.

Paprastai halas nebūna toks ryškus ir akivaizdžiai krentantis į akis. Teigiama, kad įprastai jis papuošia Saulę 40-60 kartų per metus, o aplink Mėnulį matomas 15-20 kartų.

Senoliai pagal šį reiškinį dažnai spėdavo orą. Sakoma, jog jeigu aplink Saulę ar Mėnulį matomas halas, reikia laukti orų pablogėjimo. Siaurėjant vainiko juostoms, gali pradėti lyti arba snigti, o kai juostos platėja – galima laukti gražių orų.

Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.