Skaitytoja susimąstė: ar „Bolt“ iniciatyva buvo vienkartinė? | Kas vyksta Kaune
Skaitytojo pranešimas

Skaitytoja susimąstė: ar „Bolt“ iniciatyva buvo vienkartinė?

Skaitytojos nuotr.
Dalintis:

Šiltą Velykų savaitgalį į Santakos parką pasivaikščioti išėjusiai skaitytojai užkliuvo žalieji paspirtukai ir dviračiai. Takas priešais stadioną tapo „Bolt“ elektrinių transporto priemonių parkavimo aikštele.

„Sveiki, įdomu, ar pernykštė „Bolt“ iniciatyva neteršti parkų ir senamiesčio paspirtukais ir dviračiais buvo vienkartinė? Nes šiandien visa popiežiaus kalnelio papėdė jais nuklota, užstatytas pėsčiųjų takas“, – pirmadienio vakarą rašė kaunietė.

Apie jos minėtą iniciatyvą kai kuriose gatvėse drausti paspirtukų parkavimą „Bolt“ skelbė pernai spalį.

Susisiekus su „Bolt“ operacijų specialistu Ignu Kizelevičiumi, jis patikino, jog iniciatyva toliau veikia ir yra plečiama, o Kaune šiuo metu yra pažymėta 71 draudžiamo parkavimo zona.

„Tęsiame praėjusiais metais Kaune pradėtą iniciatyvą – el. paspirtukų palikti nepavyks daugelyje siaurų gatvių, kur tai apsunkintų praėjimą pėstiesiems. Prasidėjus sezonui, draudžiamo parkavimo zonų sąrašas buvo išplėstas dar keliomis lokacijomis. Atsižvelgiame ne tik į miesto administracijos, bet ir gyventojų bei verslo prašymus: esant poreikiui apribojame galimybę parkuotis daugiabučių kiemuose ar administracinių pastatų prieigose. Iš viso šiuo metu Kaune pažymėta 71 draudžiamo parkavimo zona“, – teigė specialistas.

Anot „Bolt“ atstovo, elektrinių paspirtukų kiekis kinta pagal sezoną, o populiaresnėse miesto vietose jų galima sutikti daugiau, tačiau jų darbuotojai užtikrina, kad šie netrukdytų kitiems eismo dalyviams.

„Bolt“ paspirtukų kiekis mieste kinta priklausomai nuo sezono, orų bei esamos paklausos. Ilguoju laikotarpiu, kelionių kiekis el.paspirtukais Kauno mieste tolygiai auga, o mes stengiamės, kad gyventojams jie būtų pasiekiami patogiose lokacijose. Kartais populiariausi vartotojų maršrutai nulemia didesnį el.paspirtukų kiekį vienoje vietoje, tačiau mūsų komanda reguliariai pasirūpina, kad jie netrukdytų kitiems eismo dalyviams ir vėl atsirastų ten, kur kelionių paklausa didžiausia.

Turime kelių sluoksnių strategiją, kaip sprendžiame parkavimo kultūros problemas Lietuvos miestuose. Pirmiausia, netvarkingai paliktą paspirtuką užfiksuoja dirbtinio intelekto sprendimas, kuris išsiunčia perspėjančią žinutę. Daugumai vartotojų to pakanka. Jeigu matome, kad konkretaus vartotojo atveju edukacija neveikia – į pagalbą ateina mūsų Bolt Patrol tarnyba. Ne tik perstatome netvarkingai paliktus paspirtukus, bet ir kalbamės asmeniškai su vartotojais, kuriems parkavimo klausimais yra kur pasitempti. Galiausiai, jeigu pažeidimai kartojasi ir sulaukiame skundų, blokuojame tokius vartotojus laikinai arba visam laikui“, – aiškino I. Kizelevičius.

14
22
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.