Fiksuoja skaitytojas: tokiu oru įvarė sunkiasvorį | Kas vyksta Kaune
Skaitytojo pranešimas

Fiksuoja skaitytojas: tokiu oru įvarė sunkiasvorį

Dalintis:

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai kur kas akyliau pradėjo sekti, kaip mieste tvarkomi želdiniai. Vienas kaunietis antradienio popietę užfiksavo V. Krėvės prospekte vykdomus kirtimo darbus.

„Kodėl pjaunami medžiai prie V. Krėvės-Pramonės pr. žiedo? Tokiam ore įvarė sunkiasvorį“, – jo nuomone, ne pačiomis palankiausiomis sąlygomis atliekamais darbais stebėjosi skaitytojas.

Viešai prieinamais duomenimis, šiame sklype adresu V. Krėvės pr. 79A ketinama statyti administracinį pastatą – verslo centrą. Bendrovės „Domino partneriai“ parengtiems projektiniams pasiūlymams pritarta 2020-ųjų spalį.

Pagal 2019 m. paruoštus pasiūlymus, šiuo metu apželdinta 20 proc. sklypo, jame auga 6 vnt. saugotinų želdinių. Teritorijoje numatyta įrengti asfalto dangą automobilių stovėjimo aikštelei ir betono trinkelių dangą pastato prieigoms.

Neužstatytą sklypo plotą, kuriame nenumatyta įrengti kietų dangų, ketinama apželdinti. Statybos leidimas pastatui kol kas neišduotas – „Kas vyksta Kaune“ negali įvardyti, kas ir kokiu konkrečiai pagrindu sklype kerta želdinius.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė naujienų portalui patikslino, kad skyrius nėra gavęs prašymo dėl medžių kirtimo ar genėjimo minėtų adresu. Todėl ir leidimas tokiems darbams nėra išduotas.

Apie galimai neteistą medžių kirtimą pranešta savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui, kad atliktų patikrinimą vietoje.

56
6
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.