Po Kauno eglutės įžiebimo kauniečiai bijojo dėl savo gyvybės | Kas vyksta Kaune
Skaitytojo pranešimas

Po Kauno eglutės įžiebimo kauniečiai bijojo dėl savo gyvybės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Dalintis:

Tūkstantinė minia vakar rinkosi Kauno rotušės aikštėje, kur stebėjo miesto eglės įžiebimo renginį. Problemų kilo, kai renginys baigėsi, o milžiniška minia bandė išeiti iš miesto aikštės. Viena apsilankiusi gyventoja papasakojo, kokį išgąstį teko patirti, kai tūkstantinė minia grūdosi pro siauresnius praėjimus.

„Katastrofa! Pažiūrėkite kas darėsi po eglutės įžiebimo renginio! Milžiniška minia grūdosi pro išėjimus, žmonės stumdėsi, kiti bandė įeiti į aikštę – buvo tikras chaosas. Mums tai užtruko 20 minučių!

Organizatoriai tikrai nesuplanavo renginio tinkamai, nes kas vyko vakar, galėjo baigtis, kaip Korėjoje per Helovyną, kai minioje mirė ne vienas žmogus. Ar turi įvykti kažkas tokio siaubingo Kaune, kad organizatoriai pradėtų planuoti kiek žmonių gali ateiti į tokius renginius, kad būtų užtikrinamas saugumas?

Bandėme net su ten stovinčia policija pakalbėti, bet jie tik pagūžčiojo pečiais ir pasakė, kad tai ne jų reikalas. Tai koks jų tikslas, jei ne užtikrinti žmonių saugumą? Galbūt jie galėjo perduoti organizatoriams, kad tai kas vyksta yra neteisinga. Kodėl aikštėje buvo tiek nedaug pareigūnų?

Ar turi įvykti tragedija su žuvusiais, kad tokiose šventėse būtų suplanuotas žmonių kiekis, įėjimai ir išėjimai, kad visi gyventojai galėtų lankytis saugiai ir vyresni žmonės ar vaikai nebūtų sutraiškyti minioje?

Kažkas dalinosi vaizdo įrašais, kaip tėvai vaiko vėžimėlį laiko iškėlę virš galvų, nes ant žemės visiškai nėra vietos. Tikiuosi, kad ateityje tokių renginių organizatoriai labiau atsižvelgs į gyventojų saugumą ir išvengs tragedijų. Pats renginys buvo gražus, bet jį sugadino tos 20 minučių grynos baimės už savo gyvybę!“ – savo patirtį pasakojo Laura.

199
400
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.