Kaunietis turi blogų žinių: KTU studentų miestelyje žalojami medžiai | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaunietis turi blogų žinių: KTU studentų miestelyje žalojami medžiai

/ Skaitytojo Santos nuotr.
Dalintis:

KTU miestelyje šiandien netruks šurmulio, nes čia prasideda šviesų festivalis, tačiau praeiviai pasipiktino KTU studentų miestelio teritorijoje žalojamais medžiais. Čia prie medžių tvirtinamos kameros, o jų tvirtinimui naudojami varžtai, taip sužalojant medžius.

„Turim blogų žinių. Visi aplink esantys medžiai sugręžioti. Bandėm aiškinti, kad negalima medžio sriegti su metaliniais sriegiais, tai kenkia, bet mus išvarė iš teritorijos“, – liūdesio neslėpė skaitytojas.

„Jeigu jie nori kažką kabinti, tai galima padaryti tik vieninteliu būdu, padarant specialų žiedą, kuris nekenkia medžiui, jo kamienui. Dabar į medžius sugręžiota dešimtys metalinių savisriegių.

Taip negalima gadinti medžių. Čia kamienas vos kelių cm ir bus kiaurai pergręžtas. Supildėm viską per e-policiją, pažiūrėjom, kad BK yra straipsnis, kuris baudžia, nes gamtai padaryta žąla“, – teigė pilietiškas kaunietis.

Kamera medyje / Skaitytojo Santos nuotr.

Kaip naujienų portalui anksčiau komentavo Aplinkos apsaugos departamento atstovai, bet koks medžių kamienų gręžimas, įvairių tvirtinimų kalimas, sukimas į medį, laipynių ar kitų daiktų tvirtinimas prie medžių jį suveržiant ir padarant žaizdas, traktuojamas kaip pažeidimas ir taikoma atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodekso 281 str. 1 arba 2 punktą.

Toks pažeidimas užtraukia baudą asmenims nuo šešiasdešimt iki dviejų šimtų eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo aštuoniasdešimt iki trijų šimtų eurų.

Tiesa, Aplinkos apsaugos departamentas pabrėžia, kad žalos skaičiavimas turi begalę variantų: priklauso kur medis auga, jo rūšis, sanitarinė būklė ir t.t.

33
104
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.