Ąžuolyno parko rekonstrukcija kauniečiams kelia abejonių | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Ąžuolyno parko rekonstrukcija kauniečiams kelia abejonių

/ Skaitytojo Ramūno nuotr.
Dalintis:

Po pusantrų metų vykusios rekonstrukcijos, pagaliau kauniečiams buvo atvertas Ąžuolyno parkas. Šeštadienio vakarą buvo siūlomos įvairios pramogos ir veiklos, vakarinis kinas ir instaliacijos. Deja, bet kauniečiams kilo abejonių, ar tikrai visi aukštaūgiai ąžuolai po rekonstrukcijos išgyvens.

„Noriu pasidalinti savo abejonėmis ar šie drūti, ilgaamžiai ir saugotini medžiai turi šansų išgyventi po šios parko rekonstrukcijos ar ne? Man regis ne. Vieni jų apdėti tokiu betono sluoksnio po šaknimis, kad per karščius jų šaknys tiesiog išdegs, o per net stipriausią liūtį, jų nepasieks jokie krituliai. Štai atokiau jų stovinčio ąžuolo visi lapai padengti tokio betono dulkių sluoksniu, kad regis to ąžuolo kvėpavimas tarsi ir sustojo“, – užfiksuotą problemą nupasakojo skaitytojas Ramūnas.

„Kažkaip keista, kad rekonstrukciją užsukusi šiame parke visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“, ir esanti Kauno valdžioje, savo organizacijos simboliu pasirinko kaip tik ąžuolą, tiesa meniškai stilizuotą. Bet gal tik stilizuoti ąžuolai jiems labiau artimi ir vertingesni, nei tikri ir gyvi?“, – klausė jis.

Ąžuolai po rekonstrukcijos / Skaitytojo Ramūno nuotr.

Parke atnaujinta takų danga, įrengtos poilsio ir laisvalaikio zonos, mažoji architektūra, suformuotas 7 km natūralių ir 3 km asfaltuotų takų tinklas pėstiesiems bei kilometrą besidriekiantis kelias dviračiams, pastatyti du nauji, savaime išsivalantys, automatiniai tualetai, įrengtas modernus apšvietimas.

Dar viena naujovė – pažintinis takas. Vaikštant juo galima sužinoti apie čia esamą augmeniją, gyvūnus bei vabzdžius. Tarp jų – ir į Lietuvos raudonąją knygą įrašytą niūriaspalvį auksavabalį.

48
132
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.