Kaunietis ragina pristabdyti: nors rašė, kad radaras greičio dar nefiksuoja, baudą vis tiek gavo | Kas vyksta Kaune
Skaitytojo pranešimas

Kaunietis ragina pristabdyti: nors rašė, kad radaras greičio dar nefiksuoja, baudą vis tiek gavo

Asociatyvi, Kas vyksta Kaune nuotr.
Dalintis:

Ketvirtadienį su „Kas vyksta Kaune“ susisiekė vyras, norintis įspėti kitus neapsigauti dėl greičio matuoklių žemėlapio. Nors ten buvo rašoma, kad kelio ruože, pro kurį jis važiavo radarai dar nebuvo aktyvuoti, po poros dienų vyrą pasiekė net dvi baudos.

„Prieš porą dienų važiavau keliu Kaunas-Prienai, kur pagal LKAD žemėlapį rodo, kad vidutinio greičio kontrolės ruožas dar tik įrenginėjamas (atkarpa tarp Purvininkų iki Mačiūnų). Tačiau po kiek laiko gavau dvi baudas po 6 eurus už greičio viršijimą toje vietoje. Tai norėčiau perspėti kitus – „aklai“ nepasikliaukite tuo žemėlapiu ir nelėkite. Net ir jei rašo, kad greitį niekas nematuoja, nes galite sulaukti netikėtos baudos“, – įspėti kitus bandė skaitytojas.

Dėl šios situacijos pasiteiravome Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD). Įstaigos atstovė Eglė Nemanytė pabrėžė, kad vairuotojai turėtų vadovautis kelio ženkliais ir greičio ribojimais rinkdamiesi važiavimo greitį. O žemėlapio informacija apie greičio matuoklius dėl vienos ar kitos priežasties gali neatitikti realių sąlygų.

„Greičio matuoklių įrengimo darbai vykdomi etapais: atliekami įrangos derinimo bei metrologijos darbai, todėl veikiančių ruožų skaičius kinta kasdien. Apie kelio ruožą, kuriame įrengti nustatyto greičio režimo ar kitus pažeidimus fiksuojantys automatiniai prietaisai, informuoja kelio ženklai Nr. 636 „Automatinė eismo kontrolė”. Visi eismo dalyviai privalo vadovautis kelio ženklais ir kitomis Kelių eismo taisyklių nuostatomis.

Jūsų minimas žemėlapis yra informacinis ir rodo visos sutarties įgyvendinimo terminus. Žemėlapyje informacija apie sutarties užbaigimą bus atnaujinta, kai sutartis bus užbaigta ir bus priimtos visos vidutinio greičio matavimo sistemos“, – komentavo LKAD atstovė.

19
29
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.