Paini situacija Rokuose: norėjo išsimaudyti, bet kelią pastojo tvoros | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Paini situacija Rokuose: norėjo išsimaudyti, bet kelią pastojo tvoros

Dalintis:

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kaunietis, bandydamas sužinoti tiesą. Vaizdo įraše užfiksavo, prie vandens telkinio, šalia Rokų rekreacinės teritorijos – pliažo, atsiradusią tvorą.

„Štai, kas vyksta prie vieno Rokų karjero, kuriame dauguma žmonių maudosi. Užtvertos tvoros iki pat vandens. Šeimininkai sako, kad čia viskas jiems priklauso. Bet juk 5 metrai nuo vandens yra bendra naudojimosi teritorija, ar aš klystu?“ – vaizdo įraše rodydamas situaciją klausė skaitytojas.

Apie susidariusią situaciją Kauno rajono savivaldybė kol kas informacijos neturi.

Nacionalinė žemės tarnyba nurodo, kad žemės savininkai ar kiti žemės naudotojai privalo leisti kitiems asmenims prieiti prie paviršinių vandens telkinių pakrančių. Penkių metrų žemės juosta, kitaip dar vadinama vandens telkinio pakrantės apsaugos juosta, palei vandens telkinį negali būti užtverta ne tik tvoromis, bet ir jokiais kitais statiniais, įrenginiais, želdiniais ar medžių ir krūmų liekanomis, kliudančiomis eiti pakrante. Taip nustatyta Lietuvos Respublikos saugomų teritorijų įstatyme.

Šiame įstatyme aiškiai įvardyta, kad asmenys turi teisę vaikščioti 5 metrų atstumu nuo vandens telkinio kranto (esant vidutiniam vandens lygiui), o tuo atveju, jeigu vandens telkinio pakrantės apsaugos juosta yra užpelkėjusi arba stačiame šlaite (skardyje), tuomet bent vieno metro pločio žemės juosta turi būti tinkama eiti vandens telkinio pakrante.

Už nelegaliai prie vandens telkinio išdygusią tvorą pagal Administracinių nusižengimų kodekso 264 str. gali grėsti bauda nuo 30 iki 140 eurų.

136
17
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.