„Girstučio“ kultūros centro prieigose byra plytelės (foto) (papildyta) | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

„Girstučio“ kultūros centro prieigose byra plytelės (foto) (papildyta)

/ Skaitytojo Edvino nuotr.
Dalintis:

Kauniečiai pastebėjo, jog viena kultūros vieta Kaune prarado savo išvaizdą – „Girstučio” kultūros centro prieigose nutrupėjusios plytelės.

„Gal koks straipsnis išeis apie byrantį „Girstutį“, – į redakciją kreipėsi skaitytojas Edvinas.

Anot Edvino, šią vietą jis praeina dažnai, o apdaužytas ir išbyrėjusias plyteles pastebėjo dar prieš 2 mėnesius.

„Kažkaip kasdien praeinu ir galvoju, gal reikia parašyti jums, nes tik po kokio straipsnio valdžia imasi priemonių“, – pastebėjo jis.

„Girstučio“ rūmai – tai profesionaliajam teatrui suprojektuotas statinys (Girstutis – karaliaus Mindaugo sūnaus vardas). Juos 1975 metais pastatė Kauno Dirbtinio pluošto gamykla (direktorius Leonas Mackevičius). Šiuo metu tai Kauno miesto savivaldybės nuosavybė.

Rūmuose veikia viešoji įstaiga „Girstučio“ kultūros ir sporto centras, kurio misija – propaguoti profesionalų teatro, muzikos, šokio, dailės meną, skatinti mėgėjų meną, ieškoti naujų turiningo laisvalaikio praleidimo, gyventojų tarpusavio bendravimo formų, atsižvelgiant į skirtingas amžiaus, pomėgių ir išsilavinimo grupes.

Per metus „Girstutyje“ suorganizuojama apie 220 įvairaus žanro renginių, kuriuose apsilanko virš 100 tūkstančių žiūrovų.

Papildyta birželio 30 dieną 14.05 val.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Biudžetinės įstaigos „Girstučio” kultūros centras direktorė Erika Stepankevičienė, „Girstučio” kultūros namų prieigas ruošiamasi kompleksiškai sutvarkyti.

„Šiuo metu su miesto savivaldybės administracijos Bendrųjų reikalų skyriumi derinama tvarkymo darbų projektas ir sąmata. Ją suderinus bus skelbiamas viešasis pirkimas rangovų paieškai. Viešųjų pirkimų procedūros trunka ilgai, bet tikimasi iki rudens pradėti tvarkybos darbus”, – komentavo E. Stepankevičienė.

„Siekiant užtikrinti gyventojų saugumą, skilusios plytelės nuolat tvarkomos jas nuimant, pavojingos vietos bus pažymėtos”, – pridūrė ji.

Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.