Kaune ir vėl užgeso Amžinoji ugnis | Kas vyksta Kaune
Skaitytojo pranešimas

Kaune ir vėl užgeso Amžinoji ugnis

Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

Antradienį „Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė informacija, kad užgeso prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus liepsnojusi Amžinoji ugnis.

„Karo muziejaus sodelyje ir vėl jaučiamas stiprus dujų kvapas ir nebedega amžinoji ugnis”, – apie 16.22 val. pranešė skaitytojas.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad kauniečiai užgesusią Amžinąją ugnį paskutinįkart fiksavo vasario 5 dieną.

Užgesusi Amžinoji ugnis / Skaitytojo nuotr.

Pirmasis aukuras Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje iškilo ir buvo uždegtas 1923 m. lapkričio 23 dieną. Jis buvo pastatytas nežinomam kariui iš likusių nuo J. Basanavičiaus paminklo (tai buvo pirmas paminklas tuometinio Karo muziejaus sodelyje) akmenų. 1951 m. aukuras buvo nugriautas, o 1990 m. lapkričio 23-ąją – atstatytas.

Nežinomo kareivio kapas – Nepriklausomos Lietuvos simbolis. Šis kapas liudija visas kovas dėl Lietuvos gerovės ir primena tai, kad privalome rūpintis savo nepriklausoma valstybe, dėl kurios šis kareivis žuvo. Todėl šalia kapo deganti amžinoji ugnis ne tik visiems kauniečiams, bet ir visiems Lietuvos piliečiams primena Nepriklausomybės kovų svarbą.

5
1
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.