Vasaros belaukiant: kauniečiai prašo nudistų pliažo mieste | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Vasaros belaukiant: kauniečiai prašo nudistų pliažo mieste

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Dalintis:

Kaune veiklų apstu ir skirtingų pramogų zonų netrūksta, tačiau kauniečiai pastebi, jog mieste trūksta nudistų paplūdimio, nors seniau toks čia egzistavo.

„Prašau įrengti Kaune nudistų paplūdimį arba maudyklą. Atkreipiu dėmesį, kad Vilniuje, Klaipėdoje, net Marijampolėje jau yra oficialūs nudistų paplūdimiai. Tačiau laikinojoje sostinėje dar iki šiol nudistų paplūdimio nėra, nors tarpukaryje toks egzistavo“, – prašė kaunietė Ieva.

Šiuo metu oficialūs nudistų pliažai yra Giruliuose, Smiltynėje, Nidoje, Šventojoje, Valakampiuose, Juodkrantėje, Marijampolėje ir Palangoje. Neoficialius nudistų paplūdimiai randasi Nemirsetoje, Akmenos paplūdimyje, Trakuose ir Nemuno paplūdimyje, Kauno rajone.

Kaune oficialių nudistų pliažų nėra, tačiau yra aktyvistų, kurie prieš du metus buvo sukūrę internetinę peticiją, jog toks pliažas atsirastų.

„Oficialaus nudistų paplūdimio Kauno mieste nėra. Remiantis istoriniais šaltiniais, toks paplūdimys Kaune buvo jau tarpukario nepriklausomoje Lietuvoje, Lampėdžiuose ir prie Nemuno. Nepriklausomi ir laisvi esame jau 30 metų, ir visuomenės dalis nori turėti tai, ką iš jų atėmė 50 metų okupacija“, – buvo rašoma peticijos aprašyme.

222
62
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.