Sukčiai jau naudojasi esama padėtimi: tikrinkite, kam aukojate pinigus | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Sukčiai jau naudojasi esama padėtimi: tikrinkite, kam aukojate pinigus

R. Tenio ir Skaitytojo nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas
Dalintis:

Penktadienio rytą į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kaunietis, kuris pastebėjo galimą apgavystę ir prašo apie tai informuoti visuomenę. Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „P2P Lietuva“ asmuo įkėlė neoficialią organizacijos VšĮ „Mėlyna ir geltona“ banko sąskaitą skatindamas aukoti nuo karo kenčiančiai Ukrainai.

„Kaip matau, jau sukčiai plinta internete. Besinaudojantys karo padėtimi, tarpusavio skolininkų grupėje įkeltas klaidingas pasidalinimas, kuriame vienas asmuo pastebėjo apgavystę. Parašius jam klausimą, kodėl nurodytas sąskaitos numeris skiriasi nuo oficialios, jo komentaras buvo ištrintas ir išjungta komentavimo funkcija“, – teigė susirūpinęs kaunietis.

Galimo sukčiaus skelbimas / Skaitytojo nuotr.

VšĮ „Mėlyna ir geltona“ – nevyriausybinė organizacija, nuo 2014 metų, remianti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas bei nuo karo nukentėjusius civilius.

Tikroji VšĮ „Mėlyna ir geltona“ banko sąskaita – LT17 7300 0101 4089 4869. Daugiau informacijos apie organizaciją galite rasti čia.

Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.