Nuostabą kelia mokykloms siunčiami greitieji testai: ar tai saugu? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Nuostabą kelia mokykloms siunčiami greitieji testai: ar tai saugu?

/ Skaitytojos nuotr.
Dalintis:

Viena mama stebisi kaip atgabenami greitieji testai mokiniams, nei pakuotės, nei instrukcijos kaip atlikti testą nėra. Tiesa, moteris pretenzijų mokyklai neturi, nes mokykla pati gauna visus testus bendrai.

„Šiandien bandžiau išsiaiškinti, kodėl mokiniams buvo paduoti tokie testai. Mokyklos sveikatos specialistė atsiprašė, kad tokia forma gauna. Visos priemonės vienoje dėžėje. Tada prašoma vaikų atsinešti maišelius arba klasės auklėtojai atidalija po komplektą mokiniams kažkaip į kažkokią pakuotę. Instrukcija kaip naudoti nepridedama. Supratau, kad tai ne mokyklos kaltė, jie gauna testus tokiu pavidalu, su nurodymais išsidalinti.

Man tai atrodo netvarkinga, nesterilu (reagento pipetė neįpakuota, ją liečia kažkas, gal net apčiaudo, iš kur žinoti). Pridedu mokytojos įdėto testo foto. Pakuotė – vokas – praplėšta, nes buvo įdomu, kas viduje. Kitoje foto – voko turinys. Mokyklos nekaltinu, dėl to nesakau jos pavadinimo. Ar normalu, ar saugu tokie greitieji testai? Kodėl jie tiekiami mokykloms be originalių pakuočių? Kodėl be naudojimo instrukcijų?“, – klausimų iškilo vienai mamai.

„Ar niekas nesiskundė dar tokiu testų pateikimu? Negi tik man pasirodė keista?

Mes namuose visada turime nusipirkę greitųjų testų savikontrolei. Skiepijamės, sekame savijautą, testuojamės, laikomės reikalavimų. Šito testo nenaudojome, panaudojome vaistinėje pirktą, supakuotą kaip priklauso“, – teigė susirūpinusi kaunietė.

59
70
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.