Į Kauno klinikas nepriimtas vyras: ar įsivaizduojate, kiek žmonių mirė nuo kitų ligų? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Į Kauno klinikas nepriimtas vyras: ar įsivaizduojate, kiek žmonių mirė nuo kitų ligų?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Dalintis:

Pirmadienį į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi didelių skausmų kamuojamas kaunietis. Vyro gydymas Kauno klinikose turėjo prasidėti rytoj, tačiau gydymo įstaigos skaitytojas taip ir nepasieks – koją kiša pandemija.

„Žinoma retorinis klausimas – kas vyksta Kaune (na ir aišku Lietuvoje)? Ar tikrai liko tik viena liga – COVID-19? Jau kurį laiką kenčiu nuo didelių skausmų (kemšasi tulžies latakai). Dėkoju Dievui, kad priepuolio metu atsiranda žmogus kuris tuo metu gali paskambinti pagalbos telefonu, nes pats to padaryti tokioje būsenoje negaliu. Spalio 26 d. laukiau kaip šventės, nes turėjau būti stacionarizuotas į Kauno klinikas, atlikti ERCP.

Šiandien (10.25) atlikau visas reikiamas procedūras, buvo paimtas kraujas tyrimui, atliktas COVID-19 testas. Deja… Iš Kauno klinikų sulaukiau skambučio su apgailestavimu, kad mano stacionarizavimas neįvyks, nes nepalanki COVID-19 situacija”, – pasakojo skaitytojas.

Vyro teigimu, medikai jokio gydymo taip ir nepasiūlė, pablogėjus sveikatai liepta kviesti greitąją medicinos pagalbą.

„Į mano klausimą, o ką man reik daryti, kaip iškęsti skausmus, kurie kartojasi kas antrą dieną, atsakymas buvo paprastas – kvieskite greitąja pagalbą, kuri atveš į priimamąjį ir suteiks būtinąją pagalbą. Paskutinį kartą šią pagalbą man suteikė prieš pora savaičių ir po tyrimų paaiškėjo, kad reikia šalinti priežastį, atlikti ERCP procedūrą.

Tikiuosi, kad kartojantis eiliniam priepuoliui pavyks prisišaukti pagalbą, o gal ir ne. Gal ir suteiks būtinąją pagalbą priėmimo skyriuje suleidus vaistų nuo skausmo, bet ligos priežastis taip ir liks nepašalinta”, – apmaudo neslėpė kaunietis.

Vyras sutinka, kad pastangų išsivaduoti nuo klastingos infekcijos iš tiesų reikia, bet dar didesnių pastangų reikia gelbėjant ir kitų ligonių gyvybes.

„Žinoma džiaugiuosi, kad skiriamas didelis dėmesys išsivaduojant nuo baisaus viruso, bet ar įsivaizduojate, kiek žmonių kenčia nepakeliamus skausmus ar mirė nuo kitų ligų šios pandemijos metu, taip ir nesulaukę pagalbos. P. S. Žinoma jau prarandu viltį, kad kas išgirs paprastą žmogų, bet visgi bandau kreiptis”, – rašė vyras.

209
8
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.