Dar ne visi vairuotojai susipažino su naujomis KET taisyklėmis dėl posūkio į dešinę | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Dar ne visi vairuotojai susipažino su naujomis KET taisyklėmis dėl posūkio į dešinę

/ Skaitytojos Laimos nuotr.
Dalintis:

Kaunietė susidūrė su vairuotoju, gerai nesusipažinusiu su naujomis KET taisyklėmis, o tuo pačiu buvo pamokyta ir pati. Situaciją užfiksuota Jonavos gatvėje, ties sankirtą sukti į Nuokalnės gatvę, čia įrengtas papildomos sekcijos šviesoforas, tačiau moters teigimu priekyje stovėjęs automobilis nepajudėjo pro šviesoforą, kai pagal taisykles tai padaryti buvo galima.

„Pasirodo dar ne visi žino „naujas“ kelių eismo taisykles. Štai vienas iš nežinančių, kuris nežino, kad degant šviesoforo pagrindiniam žaliam skritulio formos signalui (be rodyklių), kaip papildomos sekcijos signalas išjungtas, leidžiama sukti į dešinę praleidus pėsčiuosius ir dviratininkus.

P.s. Pasignalinus vairuotojui kad važiuotų, jis išlipęs priėjo ir pradėjo aiškinti, kad sukti į dešinę draudžiama, nes nedega papildoma rodyklė į dešinę, liepė pasiskaityti naujas taisykles. Manau jam pačiam reikia pasiskaityti tas naujas taisykles, o ne kitiems“, – teigė skaitytoja Laima.

Vairuotoja pasidalijo ir viską paaiškinančia schema.

Taisyklės pasikeitė

Nuo 2019 metų lapkričio 1-osios pasikeitė Kelių eismo taisyklės ir panaikinus papildomas žalias rodykles nuo sankryžų nuo šiol, kai papildoma šviesoforo sekcija išjungta, bet dega pagrindinis žalias skritulio formos signalas (be rodyklių), leidžiama sukti į dešinę praleidžiant pėsčiuosius ir dviratininkus.

Būtina atsižvelgti ar pagrindiniame šviesofore signalas nenurodo krypčių, kuriomis galima judėti. Jei kryptys nurodytos, vadovautis šviesoforo signale esančiomis rodyklėmis.

Taip pat sukti į dešinę vairuotojai gali jei papildomoje sekcijoje esantis šviesoforas dega žaliai ir tokiu atveju vairuotojas turi pirmumą prieš kitus eismo dalyvius.

Nesilaikant šių taisyklių ir važiuojant per draudžiamą šviesoforo gali kilti nemalonumų ir gresia bauda vairuotojams nuo šešiasdešimt iki devyniasdešimt eurų, bei už administracinį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

142
73
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.