Įmonės rodo iniciatyvą rūpintis mirštančiais miesto medžiais, bet savivaldybė jų negirdi – Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Įmonės rodo iniciatyvą rūpintis mirštančiais miesto medžiais, bet savivaldybė jų negirdi

Laisvės alėja / R. Tenio nuotr.
Laisvės alėja / R. Tenio nuotr.
Dalintis:

Ketvirtadienį naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė skaitytojo laiškas, kuriame jis neslepia nusivylimo Kauno miesto savivaldybe, nepriimančia naujų iniciatyvų, siekiančių palaikyti miesto žalumą. Pasak kauniečio, įmonės netgi būtų suinteresuotos prižiūrėti medžius, skirti tam lėšas, tačiau, savivaldybė tokių siūlymų negirdi.

„Savivaldybė ne tik, kad naikina esamus medžius, bet ir kelis metus nepriima privačių įmonių iniciatyvų, jų pačių sąskaita mieste pasodinti ūgtelėjusius medžius, prieš tai suderinus (medžių rūšį, ūgį, vietą) su pačia savivaldybe.

Tiesiog nenori nieko girdėti.

Beje, privačiai įmonei ūgtelėjusio medelio kaina ir priežiūra tam tikram laikotarpiui (pvz., 1-2 metams) kainuoja ne vieną tūkstantį, tačiau „visvaldybei“ to nereikia… nesvarbu“, – rašo skaitytojas.

Pasak kauniečio, žaluma gadinama vietoje jos pastatant naujus pastatus.

„Tuo pačiu mieste, tarp seniai suformuotų kvartalų, leidžiama brukti įvairius baisius pastatus ir/ar juos aukštinti (pvz., Laisvės alėjos stiklainis, namas šalia Žaliakalnio funikulieriaus), taip naikinant žalumą, ten augančius medžius (naujausi pavyzdžiai – Ukmergės g. 18A, Savanorių pr. „Lidl“), kur buvo iškirsta dešimtys ilgamečių, sveikų medžių.

Motyvuojama tuo, kad mieste yra visa infrastruktūra, todėl reikia jį tankinti, o ne plėsti į šonus… o kur medžius palieka, jiems palieka apie pusės metro skersmenį žemės…

Kaip 30+ metų augantis medis gali su tuo susitaikyti?

Ir šitie klerkai dar sako, kad jiems rūpi klimato kaita, ir tuo motyvuodami padaro senamiestį mokama zona, tačiau patys leidžia naikinti ir naikina augmeniją ir miestą verčia betono ir trinkelių krūva…

Juk už „sutvarkytas“ gatves meras ir „giriamas“.“, – tvirtą nuomonę išreiškia skaitytojas.

63
1
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.