Mistiškos prekių etiketės – akcija pritaikyta, o kaina pakilo – Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Mistiškos prekių etiketės – akcija pritaikyta, o kaina pakilo

Asociatyvi / G. Bitvinsko nuotr.
Dalintis:

Vėlų pirmadienio vakarą naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė skaitytojo laiškas, kuriame teigiama, jog „Rimi“ parduotuvėje Aleksote yra bandoma aplink pirštą apsukti mažiau atidžius pirkėjus.

„Sveiki, žiūrėkite kaip apgaudinėjami žmonės. Būkit budrūs. „Rimi“ Europos pr. 43. Stebėkite etiketes perkamų produktų“, – perspėjo skaitytojas.

Etiketė / Skaitytojo nuotr.

Kaunietis pastebėjo, jog Europos prospekte esančioje parduotuvėje, pritaikius nuolaidą, pakyla pradinė prekės kaina. Kitaip tariant, pirkėjas suviliojamas 50 proc. nuolaida, tačiau retas kuris pastebi, jog nuolaida skaičiuojama nuo didesnės sumos.

„Pastoviai užklijuojamos etiketės, kaina prieš nukainavimą 4.70 Eur, o su 50 proc. nuolaida – 5.68 Eur ir tada skaičiuojama 50 proc. nuolaida“, – dėstė kaunietis.

Pasak skaitytojo, apie šį klientų mulkinimą žinojo ir Aleksote esančios parduotuvės direktorė.

„Direktorė sakė, kad reikia taip daryti“, – teigė kaunietis.

Papildyta rugpjūčio 19 dieną 13.42 val.

Šią situaciją pakomentavo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė:

„Oranžiniais lipdukais „Rimi“ tinkle parduotuvėse yra žymimos kokybiškos besibaigiančio galiojimo prekes, kurias savo pirkėjams siūlome įsigyti už mažesnę kainą (su oranžiniame lipduke nurodyto dydžio nuolaida). Tokiu būdu prisidedame prie maisto švaistymo mažinimo, o pirkėjai turi puikią galimybę sutaupyti ir kokybiškas prekes, kurių galiojimo terminas eina į pabaigą, įsigyti už mažesnę kainą.

Minėtuose oranžiniuose lipdukuose nurodyto dydžio nuolaida visuomet yra taikoma nuo reguliarios prekės kainos, o ne nuo akcinės. Tačiau pasitaiko atveju, kuomet už mažesnę kainą siūlome įsigyti prekes, kurios dalyvavo ar dalyvauja akcijoje ir ant jų būna nurodyta ne reguliari, o akcinė kaina.

Nurodytu atveju, baltame fone nurodyta kaina ir yra akcinės, su kuria produktas buvo sufasuotas prieš akciją. Informacija apie reguliarią prekės kainą, nuo kurios taikoma nuolaida, pateikta oranžiniame lipduke ir nuo jos ir yra skaičiuojama nuolaida. Informaciją apie tai, kad nurodomo dydžio nuolaida yra taikoma nuo reguliarios prekės kainos, pirkėjams pateikiame plakate prie nukainotų prekių (jo kopiją pridedame).

Informacija apie tai, kad esą parduotuvės direktorė liepė darbuotojai ženklinti prekes su vienokia ar kitokia kaina yra nepagrįsta. „Rimi“ tinklo parduotuvėse prekių kainos (tiek reguliarios, tiek akcinės, tiek nukainuotoms prekėms) nustatomos centralizuotai ir nei parduotuvės direktorius, nei kiti parduotuvės darbuotojai, fiziškai neturi galimybės koreguoti duomenų sistemoje ir keisti prekių kainas savo nuožiūra“, – komentavo „Rimi“ atstovė.

29
2
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.