Skaitytojas: noriu padėkoti tam vieninteliam kauniečiui, kuris neliko abejingas ginant mušamą merginą – Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Skaitytojas: noriu padėkoti tam vieninteliam kauniečiui, kuris neliko abejingas ginant mušamą merginą

Asociatyvi / A. Vaitkevičiaus nuotr.
Dalintis:

Portalas „Kas vyksta Kaune” pirmadienio vakarą sulaukė skaitytojo prašymo pasidalinti informacija apie įvykį ir paskatinti kauniečius nebūti abejingais, kai mieste mato mušamus žmones. Taip pat jis nori padėkoti kauniečiui, kuris neliko abejingas ir puolė padėti skriaudžiamai merginai. Deja, bet apgynusių kauniečių teigimu, mergina nenorėjo kreiptis nei į medikus, nei į policiją.

„Sveiki, norėčiau padėkoti neabejingam piliečiui, kuris padėjo apginti mušamą merginą nuo dviejų vaikinų.

Įvykis nutiko pirmadienį apie 18 val. Kaip įprasta – po darbo sustojau „Šilas“ parduotuvėje, esančioje prie 6-ojo forto. Automobilių stovėjimo aikštelėje prie parduotuvės pamačiau, kaip išbėga maždaug 25-30 metų mergina, o paskui ją seka du vaikinai su pagaliais. Kurį laiką laukiau, stebėdamas situaciją. Mergina bandė pabėgti, tačiau jie visi perėjo į kitą kelio pusę, link Girstupio. Vienas vaikinas pastvėrė merginą ir pradėjo ją tempti į kiemus. Tada nusprendžiau išlipti iš automobilio ir pažiūrėti, kas vyksta.

Kartu su manimi į parduotuvę einantis vyrukas taip pat pastebėjo šį incidentą. Abu likome neabejingi ir pradėjome bėgti link jų. Vaikinai jau buvo įsibrovę į kiemus, girdėjosi, kaip mergina verkia ir šaukia. Atėję už garažų, pamatėme gulinčią merginą. Akivaizdžiai matėsi smurto žymės, nes buvo spirta jai į kūną. Tuos jaunuolius atgrasėme nuo tolimesnių veiksmų, jie pasišalino.

Mergina atsisakė kviesti greitąją ar policiją, bet esmė ta, kad viskas vyko prie pagrindinio kelio. Buvo piko metas, daugybė automobilių pravažiavo ir tikrai matė, kaip du vaikinai tempė merginą už plaukų. Nei vienas vairuotojas nepristabdė ir nepasignalizavo. Todėl, jei rašysite straipsnį, noriu padėkoti tam vyrui, kuris liko neabejingas ir padėjo apginti merginą.

Mergina turėjo tik nubrozdinimų ant alkūnės ir šiek tiek pamuštą veidą, bet kaip minėjau, ji atsisakė kviesti policiją ir medikus. Ji mums padėkojo, mes ją palydėjome, ir ji nuėjo link Girstupio, minėdama, kad ten gyvena.

Esmė ta, kad nei vienas vairuotojas nepapypino, niekas nekreipė dėmesio, nors tuo metu eismas buvo intensyvus ir daugelis pristabdė pažiūrėti, bet nuvažiavo toliau, netgi kai vaikinas smogė merginai delnu per veidą prie pat pėsčiųjų perėjos.

Kauniečiai, nelikite abejingi, tik taip galime kurti saugesnį miestą”, – baigdamas savo laišką rašo kaunietis.

103
1
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.