Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai gavę skundą iš vartotojo ir informacijos iš Kauno klinikinės ligoninės apie du ūmių žarnyno užkrečiamųjų ligų atvejus, pradėjo tyrimą.
Nustatyta, kad susirgę žmonės valgė gedulingus pietus kavinėje „Klajūnė“ (Garliava). Iš viso buvo patiekti 44 įvairūs mėsos ir žuvies patiekalai, salotos, desertas.
Patikrinimo metu kavinėje rasta netinkamai laikomų maisto produktų. Šaldytuve šalia buvo sudėti pieno produktai, šviežia mėsa ir jos pusgaminiai, indų lentynos pažeistos korozijos, neatliktas geriamojo vandens tyrimas.
Kavinės „Klajūnė“ veikla sustabdyta, kol bus pašalinti nustatyti trūkumai, atlikti mikrobiologiniai tyrimai, paimti plovinių mėginiai nuo paviršių, darbuotojų rankų ir drabužių.
VMVT toliau tęsia tyrimą dėl galimo apsinuodijimo maistu.