Laisvės alėjoje – nauja stotelė saldžių atradimų ieškotojams. Visai neseniai čia duris atvėrė „Cioccolato D’oro“ – desertinė, kuri iš tolo akį traukia šokolado fontanais ir kranais, prabangiu, auksu spindinčiu interjeru bei vaizdu į ledų gamybos laboratoriją.
Akcentas – natūralumas ir šviežumas
Apie visai greta Laisvės alėjos fontano įsikūrusią desertinę jau kelias savaites kalba didžiausi miesto saldumynų mėgėjai. Vienas svarbiausių „Cioccolato D’oro“ meniu akcentų – šviežiai, kas rytą ruošiami namų gamybos ledai, kurių kiekvieną dieną siūloma per 16 skirtingų rūšių. Ledai gaminami vietoje, iš šviežio pieno, natūralių vaisių ar jų sulčių bei kitų aukščiausios kokybės ingredientų, vengiant pridėtinio cukraus ar kitų nepageidaujamų priedų.
Lankytojai kviečiami ne tik ragauti, bet ir stebėti. Ledų gamyba vyksta per panoraminį langą atsiveriančioje ledų laboratorijoje.
„Siekėme sukurti vietą, kurioje viskas būtų daroma taip, kaip sau – natūraliai, kokybiškai ir su didele meile desertams. Kartu, norėjome kauniečiams ir miesto svečiams pristatyti kažką naujo, ko nėra niekur kitur mieste“, – sako desertinės vadovas Linas.

Desertinės širdis – šokoladas
Pavadinimas „Cioccolato D’oro“ – ne atsitiktinis. Itališkai jis reiškia „auksinis šokoladas“. Tad šioje desertinėje šokoladas ne tik skonis, bet ir lankytojų patyrimo dalis. Viduje bėga šokolado fontanas, veikia šokolado kranai, lentynose rikiuojasi rinktiniai, aukščiausios kokybės ir sudėties itališki šokoladai bei iš jo gaminti saldėsiai.
Greta ledų ir šokolado gardėsių, „Cioccolato D’oro“ kviečia pasinerti ir į retai girdėtų, čia gimstančių desertų pasaulį. Pavyzdžiui, desertinės meniu akį traukia „Sponge Cake“ įvairovė. Tai – biskvitiniai pyragėliai su maskarponės kremu ir pasirinktais priedais. Vizualiai jie primena desertinius suvenyrus, o skoniu, anot desertinės komandos, nustebina net ir skeptiškiausius.

Tarp desertų – ir šviežios čiūros
Taip pat desertinėje galima užsisakyti ledų spagečių ar retai Lietuvoje sutinkamų gaiviųjų kokteilių „Granita Siciliana“, kurie čia ruošiami tik iš natūralių vaisių sulčių ir ledo, be dirbtinių priedų.
„Vienas populiariausių klientų pasirinkimų – pagal tradicinį receptą čia pat vietoje, prieš kliento akis kepamos čiūros. Jas gaminame šviežiai tos pačios dienos rytą, be išankstinių šaldytų pusgaminių, kepame aukštos kokybės aliejuje. Klientai džiaugiasi jų traškumu ir išskirtiniu skoniu“, – pasakoja desertinės komanda.

Galima rinktis pageidaujamą padažą – šokoladą, karamelę ar kitus užpilus, o derinį susikurti pagal nuotaiką.
Laukia kasdien
Naujoji desertinė „Cioccolato D’oro“ įsikūrusi adresu Laisvės al. 51, visai greta legendinio Laisvės alėjos fontano.
Apsilankyti čia galima kasdien, o darbo laiką bei daugiau desertinės naujienų galima sekti desertinės profilyje „Facebook“.