Duris užveria kavinių tinklas „Sugamour“

delfi.lt / Viktorija Chockevičiūtė-Žilinskė, Kornelija Mykolaitytė2025/01/16 11:47
„Sugamour“ / Bendrovės „Facebook“ nuotr.

Ketvirtadienį apie nutraukiamą veiklą pranešė kavinė „Sugamour“. Tarp priežasčių įvardijami finansiniai sunkumai, padidėjęs pridėtinės vertės mokestis (PVM), sumažėję klientų srautai.

„Sugamour“ durys šiandien nebeatsidarys. Mums tai – svajonės pabaiga. „Sugamour“ labai sunkiai išgyveno pandemiją, kvapą atgauti padėjo akcininkų investicijos. Deja, viltys gauti valstybės subsidiją dužo, o atėmus PVM lengvatą situacija ėmė sparčiai blogėti. Nuo praėjusių metų pradžios mėginome suvaldyti išaugusias sąnaudas ir mažėjančius klientų srautus, tačiau nuostoliai augo ir mums neliko kitos išeities.

Nuoširdžiai dėkojame Jums už tai, kad buvote mūsų dalimi – lankėtės, mėgavotės mūsų rankų darbo gaminiais ir kūrėte jaukią atmosferą. Kiekvienas Jūsų apsilankymas mums reiškė labai daug. Buvo gera būti kartu, pasiliekame prisiminimus“, – rašoma „Sugamour“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Kavinė „Sugamour“ priklauso „Amber food“ maitinimo verslo grupei. 100 proc. šios grupės akcijų valdo Gediminas Balnis.

Tai, kad restoranai uždaromi, „Delfi“ patvirtino „Amber Food“ generalinis direktorius G. Balnis.

Pranešama, kad uždaromos visos trys „Sugamour“ desertinės.

„Trys „Sugamour“ restoranai buvo – du Vilniuje ir vienas Kaune. Restoranai kūrė didelę pridėtinę vertę, turėjo ir gamybą, rankų darbą, o pridėtinės vertės mokesčio pakilimas labiausiai ir paveikė šį prekės ženklą. Nors grupės mastu jo reikšmė nėra didelė – sudarė mažiau nei 5 proc. visos apyvartos“, – „Delfi“ sakė G. Balnis.

Kaip patikslino, „Sugamour“ valdo įmonė „Saldi kava“, o pastarąją grupė „Amber Food“.

„Saldi kava“ 2023 metus baigė pelningai, tačiau dėl pakilusio PVM ir augančių atlyginimų priimtas sprendimas nebetęsti „Sugamour“ veiklos, sakė G. Balnis.

„Sugamour“ dirbo apie 100 žmonių. Pasak verslininko, pagal galimybes jiems bus pasiūlyti darbai kitose pozicijose.

„Kai turime grupėje 1300 darbuotojų, tai nėra didelis skaičius. Pasiūlysime jiems darbus kitose įmonėse“, – komentavo G. Balnis.

Paklausus, ar grupėje dar planuojama uždarymų ar veiklos apimčių mažinimų, pašnekovas patikslino, kad įmonė ieško įvairių sprendimų.

„Mes nebūtinai uždarome. Pavyzdžiui, Gedimino prospekte vietoje „La Crepe“ atidarėme „Katpėdėlę“. Adaptuojame kitus prekinius ženklus pagal klientų poreikius. Tarkime, Mažeikiuose irgi atidarėme „Katpėdėlę“ vietoje „La Crepe“. Bankrotai turi teigiamos įtakos likusiems sektoriaus dalyviams. Jaučiame, kad apyvarta pradeda atsigauti, bet ji atsigauna iš dalies dėl bankrotų. Mažesniuose miestuose matome, kad kavinės užsidaro arba, pavyzdžiui, renkasi nedirbti pirmadienį–antradienį. Likusioms maitinimo įstaigoms tada palengvėja“, – verslo specifiką apibūdino jis.

„Amber food“ grupei priklauso restoranai „Katpėdėlė“, „Charlie Pizza“, „Manami“, „Sugamour“, „La Crepe“, „Skonis“, „Guacamole“, „Lunch up“, „Grill Terrace“ ir kiti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA