Lapkričio 16-17 dienomis Kauno „Akropolyje“ lankytojus džiugins maisto ir gėrimų mugė „Kaunas FOOD“. Renginio svečiai bus kviečiami skanauti nedidelių verslų ir šeimos ūkių produkcijos, įsigyti rankų darbo gaminių bei išbandyti gurmaniškų naujovių.
Pažintis su išskirtiniais skoniais
Mugės prekeiviai siūlys ne tik plačiai pamėgtų maisto prekių asortimentą, bet ir pristatys dar neregėtų gėrybių – čia bus galima rasti tokių įdomybių, kaip juodieji česnakai, šaltyje džiovinti guminukai ir net valgomi indai.
Pirmą kartą „Kaunas FOOD“ dalyvaus juodųjų česnakų prekės ženklas „Garlic moon“ – šis unikalus fermentuotas maisto produktas sparčiai populiarėja dėl savo unikalaus skonio ir ypatingų savybių.
„Esame vieninteliai Lietuvoje, šiuos sveikatai naudingus juoduosius česnakus gaminantys lėtos ir ilgos fermentacijos būdu. Taip atsiskleidžia subtilus, gurmaniškas jų skonis ir padidėja bioaktyviosios savybės“,- pasakoja prekės ženklo įkūrėja Dovilė Ilevičienė. Ji tikisi, jog mugėje netrūks smalsuolių, kurie išdrįs atrasti išskirtinį juodojo česnako skonį.
Tuo tarpu jaunųjų smaližių lauks gardi naujiena – liofilizuoti (ang. k. freeze-dried) saldainiai bei guminukai taip pat pirmą kartą pasirodys mugėje. Prekės ženklo „Krunchas“ įkūrėjai Andra Folea ir Fabian Sanchez tikisi, jog ši naujovė dėl savo unikalaus paruošimo būdo sulauks didelio lankytojų susidomėjimo.
„Šie traškūs saldumynai sukuriami juos džiovinant itin žemoje temperatūroje – tokiu būdu pašalinama visa drėgmė ir susidaro oro burbuliukai, dėl kurių saldainiai išsipučia 2-3 kartus“,- procesu dalinasi A. Folea. Mugėje „Krunchas“ siūlys įvairius liofilizuotus guminukus, zefyrus, saldainius ir net desertinius sūrelius.
Kitas mugės naujokas – prekės ženklas „Crispy Experience“ lankytojams pristatys daugeliui dar neregėtą inovaciją – valgomus indus.
„Šie valgomi puodeliai ir šiaudeliai yra gardūs, atlieka savo funkciją, bei yra draugiški aplinkai. Tokia vienkartinių indų alternatyva leidžia sumažinti plastiko taršą ir skatina atsakingą vartojimą. Mūsų valgomi indai tinka veganams, alergiškiems žmonėms bei visiems kitiems, ieškantiems gardžių, įdomių ir atsakingų sprendimų verslui ar namams“,- pasakoja „Crispy Experience“ vadovė Viktorija Mažnikovienė.
Idėjos švenčių stalui ir dovanoms
Tradicinių skonių gerbėjų mugėje lauks pagal senąsias tradicijas gaminami produktai – stenduose bus galima paragauti ir įsigyti vytintos mėsos, sūrių, naminės duonos, medaus, natūralių prieskonių, alyvuogių aliejaus, šviežių ir džiovintų vaisių bei kitų gardėsių.
Anot renginį organizuojančios įmonės bendrovės „Festivus“ marketingo vadovės Živilės Kurienytės, šioje maisto mugėje kiekvienas atras patinkančių skonių – nuo tradicinio lietuviško maisto iki naujų, netikėtų derinių.
„Dalyviai pasiruošę pasiūlyti platų asortimentą įvairių gėrybių. Turėsime ir produktų, tinkamų veganams bei vegetarams – pavyzdžiui, rankų darbo konditerijos gaminių, produkcijos iš kanapių, įvairių užtepėlių, fermentuotos arbatos gėrimų“,- pasakoja „Festivus“ atstovė.
Įpusėjus lapkričiui, daugelis pradeda galvoti apie pasiruošimą Kalėdoms, tad mugėje netrūks idėjų dovanoms, dekoracijų šventiniam stalui. Prekeiviai žada paruošti specialius dovanų rinkinius smaližiams ir gurmanams.
„Kaunas FOOD“ kviečia lankytojus užsukti ir susipažinti su maisto bei gėrimų tendencijomis, paskanauti gardėsių. Mugė vyks lapkričio 16-17 dienomis, nuo 10 iki 21 val., Kauno „Akropolyje“, Griunvaldo alėjoje, II aukšte.