Buvusio A. Jagelavičiūtės širdies draugo pavardė – teisme: bandyta įrodyti, kad šis skolingas tūkstančius eurų – Kas vyksta Kaune

Buvusio A. Jagelavičiūtės širdies draugo pavardė – teisme: bandyta įrodyti, kad šis skolingas tūkstančius eurų

delfi.lt 2024/06/18 12:15

Vilniaus miesto apylinkės teisme – nemalonumai buvusiam Agnės Jagelavičiūtės širdies draugui Mariui Survilai. Buvęs žinomos stilistės vyras Mantas Volkus bandė įrodyti, kad M. Survila yra skolingas daugiau nei 19 tūkst. eurų, kuriuos turėtų atiduoti sūnui.

Birželio 17 dieną, 8.30 val., Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo priimta nutartis byloje dėl skolos. Nurodoma, kad šioje byloje ieškovas – A. Jagelavičiūtės sūnus, atsakovas – M. Surila.

Kaip rašo Alfa.lt, pirmadienį byla užversta, joje buvo bandyta įrodyti, kad A. Jagelavičiūtė skolino M. Survilai 19 540 eurų, tiesa, 18 tūkst. eurų jis, anot M. Volkaus, taip ir negražino.

„Tuo tarpu M. Survila teigė, kad jokios paskolos nebūta – teisme teigta, kad 10 050 eurų iš gautų pinigų buvo pervesti A. Jagelavičiūtės motinai, dar 8540 eurų buvo išgryninti ir atiduoti arba N. Jagelavičienei, arba pačiai mirusiai dizainerei.

Pats M. Survila arba jo advokatai teisme nurodė, kad iš modelio sąskaitos buvo atliktas ir 875,4 euro mokėjimas už A. Jagelavičiūtės sūnaus mokslus. Pasak M. Survilos, šie pinigai, kuriuos jam pervedė A. Jagelavičiūtė, buvo naudojami dizainerės įsigyto būsto įrengimui“, – rašo minėtas portalas.

Šis M. Volkaus ieškinys buvo atmestas, teismas nusprendė, kad vyras pats turės sumokėti M. Survilai 1860 eurų už bylinėjimosi išlaidas.

„Delfi“ primena, kad stilistė, nuomonės formuotoja ir knygų rašytoja A. Jagelavičiūtė nuo plaučių uždegimo komplikacijų mirė 2022 metų gruodžio 28 dieną.

„Agnė buvo, yra ir bus mano stebuklas ir visas mano gyvenimas. Visas gyvenimas nuo jos pirmo oro gurkšnio, atėjus į šį pasaulį. Myliu ir mylėsiu visą likusį savo gyvenimą“, – praėjus kelioms dienoms po dukros mirties socialiniuose tinkluose rašė Nijolė Jagelavičienė.

Konfliktų, po Agnės mirties pasiekusių teismus, būta ir daugiau. 2024 metų vasarį Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo baigta nagrinėti byla dėl nuomonės formuotojos kūrybos naudojimo tarp N. Jagelavičienės ir jos anūko, atstovaujamo stilistės A. Jagelavičiūtės buvusio sutuoktinio Manto Volkaus.

Kaip anksčiau rašė „Delfi“, teisme buvo priimtas sprendimas, kad iš N. Jagalevičienės atimama teisė spręsti, kokia bus dukros atminimo ir jos paliktos kūrybos ateitis – teismas A. Jagelavičiūtės sūnų pripažino kaip tinkamą asmenį apginti mamos autorines teises. Kol jis taps pilnamečiu, už jį sprendimus priims M. Volkus.

Kartu su autorinėmis teisėmis teismas mažajai bendrijai „Tikėk ir veik“ tada nurodė atlyginti iki šiol A. Jagelavičiūtės sūnui padarytą žalą – ji siekia apie 5 tūkst. eurų.

Tiesa, N. Jagelavičienė po tokio teismo sprendimo teigė, kad turi 30 dienų apskųsti tokį sprendimą ir sakė, kad tą daryti ketina. Anot jos, pirmos instancijos teismas dar nereiškia tiesos.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA