Kviečia atrasti naują poilsio erdvę: Kauno rajone atveriamas Eko basų kojų takas (foto) – Kas vyksta Kaune

Kviečia atrasti naują poilsio erdvę: Kauno rajone atveriamas Eko basų kojų takas (foto)

„Basomis per Kadagynę“ / Organizatorių nuotr.
„Basomis per Kadagynę“ / Organizatorių nuotr.

Kauno rajone – dar daugiau pramogų gamtos mylėtojams. Šeštadienį, birželio 15 dieną, lankytojams atveriamas Eko basų kojų takas ir dekoratyvinių triušelių erdvė Kadagynės slėnyje. Nauja poilsio vieta „Basomis per Kadagynę“ tinkama visai šeimai, o ypač pradžiugins pačius mažiausius.

Šiuo metu Kauno rajone, Arlaviškėse, įsikūrusiame Eko basų kojų take vyksta intensyvūs paruošiamieji darbai – dėliojami paskutiniai akmenėliai ir ruošiami dekoratyvinių triušelių nameliai.

Pakvies atlikti pėdų jautrumo testą

Nauja laisvalaikio erdvė gryname ore „Basomis per Kadagynę“ mažus ir didelius pakvies atlikti pėdų jautrumo testą.

„Jums tereikės įveikti 800 metrų Eko basų kojų taką, kuriame eisite smėliu, samanomis, medžio žieve, rastais, akmenukais, kankorėžiais ir vandeniu. Jį praėję galėsite įsivertinti ar Jums buvo malonu, galbūt juokinga, jautru, o gal sakysite, kad norite pakartoti? Pojūčiai gali būti itin skirtingi visiems apsilankiusiems, tačiau garantuojame, kad aptarti patirtus įspūdžius bus labai smagu ir įdomu!“ – užuominomis apie naują potyrių vietą Kauno rajone dalijosi Eko basų kojų tako įkūrėjai.

„Basomis per Kadagynę“ / Organizatorių nuotr.
„Basomis per Kadagynę“ / Organizatorių nuotr.

Po iššūkių – mielas potyris

Mažieji, įveikę iššūkių bei potyrių taką, toliau linksmai leisti laiką galės dekoratyvinių triušelių erdvėje. Draugystė su gyvūnu ne tik pralinksmins, bet ir suteiks daug teigiamų emocijų, nes švelnius triušelius bus galima paglostyti ir pavalgydinti.

„Atvykę pas mus aktyvinsite visas sensorines patirtis: glostysite triušiukus, vaikščiosite basomis, klausysitės miško garsų, įkvėpsite natūralios gamtos kvapus. Pabėgimas nuo miesto šurmulio bus atgaiva Jūsų sielai ir protui, o kūnas vakare Jums padėkos už surinktus žingsnius“, – aplankyti naują traukos vietą kvietė „Basomis per Kadagynę“ įkūrėjai.

„Basomis per Kadagynę“ / Organizatorių nuotr.

Užburianti gamta

Verta paminėti, kad kraštovaizdis Arlaviškėse labai įvairus – pamatysite Kauno marias, nuostabias pievas ir kvepiantį mišką.

„Jautėme, jog šioje nuostabaus grožio vietovėje trūko veiklos, kurią galėtume pasiūlyti žmonėms, todėl keliaukite vieni ar su draugais, šeima, nes kiekvienas ras ką nuveikti. Prieš apsilankant turėtumėte žinoti, kad Kadagių slėnio pažintinis takas buvo pripažintas gražiausiu Lietuvoje, o Eko basų kojų takas bei dekoratyvinių triušelių erdvė įsikūrusi būtent šiose apylinkėse“, – džiaugėsi Eko basų kojų tako įkūrėjai.

Testuoti taką ir susipažinti su triušeliais lankytojai kviečiami jau nuo birželio 15 d. Visos šeimos laisvalaikio erdvė dirbs kasdien nuo 11 iki 20 val. Įėjimas kainuos 5 eurus, vaikams iki 6 metų – 3 Eur, vaikai iki 2 metų įleidžiami nemokamai.

„Basomis per Kadagynę“ įsikūrė vaizdingoje Nemuno pašonėje Kauno rajone, Arlaviškėse, Kadagynės gatvėje 3. Sekti naujienas ir sužinoti daugiau galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA