Šalyje minima Tėvo diena: sveikina ir šalies vadovai – Kas vyksta Kaune

Šalyje minima Tėvo diena: sveikina ir šalies vadovai

BNS 2024/06/02 10:19
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prezidentas, Seimo pirmininkė ir premjerė pasveikino šalies tėvelius Tėvo dienos proga, minima pirmąjį birželio sekmadienį.

Šalies vadovas Gitanas Nausėda „Facebook“ profilyje paskelbtame įraše sako, kad būti tėvu – viso gyvenimo kelionė.

„Dėkoju už tai, kad kantriai, rūpestingai ir atsakingai leidotės į šį sudėtingą, bet be galo reikšmingą kelią. Auklėdami savo vaikus ir neleisdami jiems pasiklysti, jų akyse tampate tikro tėvo pavyzdžiu, kuris kaip tas tvirtai į žemę šaknis suleidęs ąžuolas saugo nuo kasdienybės audrų ir išbandymų“, – sveikinime sako prezidentas.

„Dėkoju už tai, kad augti jūsų pavėsyje vaikams ramu, gera ir prasminga. vidinė šviesa šiandien dar ryškiau šviečia atžalų darbuose ir pasiekimuose, įkvėptose veiklose“, – pridūrė G. Nausėda.

G. Nausėda atskirai dėkoja globėjams, kurių dėka tūkstančiai Lietuvos vaikų turi šeimas, kuriose yra mylimi ir gerbiami.

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytė-Nielsen tvirtinimu, vertinama ir palaikoma tėvystė suteikia teigiamų įvairių sričių pokyčių.

„Pirmas birželio sekmadienis ypatingas tuo, kad galime padėkoti ir prisiminti jus. Didžiuotis ir ilgėtis. Kartu galime pasidžiaugti, kad keičiasi požiūris į tėvo vaidmenį, kuris iš tiesų yra toks daugialypis ir reikšmingas vaikui, šeimai ir visuomenei. Šiandien tėvystė vis labiau vertinama, jauni tėčiai vis daugiau dėmesio skiria savo atžaloms, mėgaujasi tėčio vaidmeniu ir atsakomybe. Tai stiprina ir tėčius, ir vaikus, daro abipusį ryšį dar prasmingesnį“, – sveikinime sako V. Čmilytė-Nielsen.

Visiems tėveliams ji linki, kad Tėvo diena būtų kupina džiaugsmo, šypsenų ir nuoširdžių akimirkų su artimais ir mylimais žmonėmis: „Tegul ji dovanoja jaukias ir įsimintinas patirtis!“

Premjerė Ingrida Šimonytė sveikinime tėčiams linki džiaugiantis tėvyste ir jos subrandintais vaisiais.

„Tėtis – tai stiprybės, drąsos ir saugumo simbolis. Tai ramstis, padedantis mums stiebtis aukštyn ir padrąsinantis, kai mums baisu“, – sveikinime pabrėžia premjerė.

Ji ragina stipriai apkabinus savo tėčius, padėkoti jiems už rūpestį, išmintį bei atsidavimą.

„Prisiminkime ir jau iškeliavusius – nors jų jau nebėra su mumis, jie visam laikui turi vietą mūsų širdyse“, – pabrėžė I. Šimonytė, linkinti tėčiams prasmingų, malonių akimirkų šeimos apsuptyje, džiaugiantis tėvyste ir jos subrandintais vaisiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA