Tiesiogiai: karo prieš Ukrainą metinių minėjimas ir „Radarom!“ pabaigtuvės Kaune | Kas vyksta Kaune

Tiesiogiai: karo prieš Ukrainą metinių minėjimas ir „Radarom!“ pabaigtuvės Kaune tiesioginės transliacijos įrašas

Šiandien, vasario 24-ąją, 18.30 val. Vienybės aikštėje vyksta karo prieš Ukrainą metinių minėjimas ir akcijos „Radarom!“ pabaigtuvės. Tiesioginę renginio transliaciją bus galima stebėti portale „Kas vyksta Kaune“.

„2022 m. vasario 24–oji krauju įrašyta į modernaus ir demokratiško pasaulio istoriją, kuomet paryčiais sovietmečio tironas nusitaikė į strateginius Ukrainos gynybos objektus ir visą laisvąjį pasaulį.

Ukrainos karas skaičiuoja antrasias metines. Žuvo ir vis dar žūsta tūkstančiai nekaltų žmonių, kankinamos ir niekinamos moterys, vaikai.

Nesuvokiamas žiaurumas nepalaužė valios gintis, negana to, Ukraina sutelkė laisvei neabejingus žmones visame pasaulyje“, – skelbia renginio organizatoriai.

18.00 val. nuo Vyčio paminklo prie Kauno pilies startavo „Šešios trim“ bendruomenės bėgikai, kurie tradiciškai atbėgs į Vienybės aikštę su Lietuvos ir Ukrainos vėliavomis.

Kaip praneša renginio organizatoriai, trečius metus vyksiančioje akcijoje didžiausias dėmesys skiriamas Kaune gyvenantiems, kuriantiems, besimokantiems ukrainiečiams, karo pabėgėliams. Taip pat primenama apie vykstantį „Radarom!“ lėšų rinkimą Ukrainos karių apsaugos komplektams įsigyti.

Renginį organizuoja VDU SA, KTU SA ir kitos Kauno aukštųjų mokyklų studentų atstovybės, už paramą ir pagalbą organizatoriai dėkingi Algirdui Stoniui, Vygandui Blandžiui, UAB Telesoftas, Kauno miesto savivaldybei, RMI.

Mitingą veda Mindaugas Reinikis. Daugiau informacijos apie renginį čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA