Triumfas Kaune: S. Ambrulevičiui ir A. Reed įteikti bronzos medaliai – Kas vyksta Kaune

Triumfas Kaune: S. Ambrulevičiui ir A. Reed įteikti bronzos medaliai

ISU nuotr.
ISU nuotr.

Šeštadienį Europos dailiojo čiuožimo čempionato kulminacija „Žalgirio“ arenoje tapo šokių ant ledo laisvoji programa. Trečią vietą pirmame etape užsitikrinę Lietuvos čiuožėjai Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed iškovojo bronzos medalius, tai – pirmi Europos pirmenybėse lietuvių pelnyti medaliai nuo 2006 metų.

Medalius laimėtojams įteikė Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) viceprezidentas Benoit Lavoie, gėlėmis apdovanojo čempionato globėja Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, karštai apkabinusi trečiąjį nugalėtojų pakylos laiptelį užėmusius Lietuvos čiuožėjus.

Auksą skabė italai Charlene Guignard ir Marco Fabbri (214,38), vicečempionais tapo Didžiosios Britanijos atstovai Lilah Fear ir Lewis Gibson (210,82).

A. Reed ir S. Ambrulevičius už laisvąją programą buvo įvertinti 122,64 balo ir iš viso surinko 203,37 balo (techniniai elementai – 68,78; programos komponentai – 53,86). Tai – Lietuvos poros laisvosios programos ir bendro šokių ant ledo rezultato rekordai.

Garbės ratą „Žalgirio“ arenoje trys stipriausios Europos poros čiuožė skambant M. Mikutavičiaus „Trims milijonams“.

Kauniečiai D. Kizala ir P. Ramanauskaitė už laisvąją programą šeštadienį gavo 94,09 balo. Bendras poros rezultatas siekė 154,85 – treti finale šokę sportininkai trumpam galėjo pasidžiaugti pirma vieta, o galutinėje įskaitoje liko 16-ieji.

Iškilmingas varžybų uždarymas vyks sekmadienį, 15.30 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA