Laisvės alėjoje pasirodė V. Matijošaičio antrininkai | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje pasirodė V. Matijošaičio antrininkai

Miestiečių protestas dėl Šančių krantinės projekto / R. Tenio nuotr.

Apniukusį antradienio rytą miesto centre surengtos protesto eitynes „Visveidis Kaunas“. Protestuotojai pajudėjo nuo Kauno savivaldybės pastato Laisvės alėjoje ir keliavo iki Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus Vilniaus gatvėje. Čia vyksta Kauno regioninės architektūros tarybos (RAT) posėdis, skirtas Nemuno krantinės gatvės projektinių pasiūlymų vertinimui.

Šiandien į protesto eitynes Šančių bendruomenė kvietė visus, turinčius savo veidą kauniečius. Tuo tarpu protestuotojai dėvėjo Kauno mero Visvaldo Matijošaičio veidą atvaizduojančią kaukę, taip atkreipdami dėmesį į bendruomenių nesutarimus su miesto valdžia – kaip išsireiškė protestuotojai „jie nori pasipriešinti „visvaldybei“.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Kauno Šančių bendruomenė jau ketverius metus siekia išspręsti konfliktą su savivaldybe dėl planų Nemuno pakrantėje nutiesti gatvę automobiliams.

„Nemuno krantinės gatvės Kaune architektūros dalies projektiniai pasiūlymai, eskizinė stadija“ buvo pristatyti visuomenei 2022 m. gegužės 12 d. viešo susirinkimo metu.

Projekte siūloma Nemuno pakrantėje Šančiuose nutiesti trijų juostų gatvę, skirtą automobilių judėjimui ir parkavimui. Žemųjų Šančių bendruomenė pateikė šiems projektiniams pasiūlymams savo pastabas, tačiau į jas nebuvo atsižvelgta.

Pasak bendruomenės, savivaldybė eilinį kartą projektą stumia buldozeriu. Unikalioje Nemuno pakrantėje, kuri privalo būti puoselėjama kaip rekreacinė visų kauniečių poilsio ir atgaivos zona esą siekiama sukurti naują taršos šaltinį, kuris sveikatos kauniečiams ir miesto svečiams nepridės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA