Dėl Romainių kalno remonto bus pjaunami pakelės medžiai – Kas vyksta Kaune

Dėl Romainių kalno remonto bus pjaunami pakelės medžiai

Romainių kalnas
R. Tenio nuotr.
Romainių kalnas
R. Tenio nuotr.

Vasarą turėję pasibaigti Romainių kalno remonto darbai užtruks iki metų pabaigos. Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipęsis kaunietis teigė sužinojęs gandus, kad eismas kalnu taip ir gali likti vienpusis, esą vyksta ginčai dėl pakelės medžių pjovimo. Tuo metu Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis ramina, dvipusio eismo kelią visgi planuojama įrengti, tačiau pakelės medžius iš tiesų būtina pjauti.

„Girdėjom, kad Romainių kalnas toliau liks vienpusiu, nes padarė gatvę, bet ji per siaura, du autobusai neprasilenkia. Darbininkai nori pjaut medžius, savivaldybė neleidžia ir dabar ginčijasi“, – pranešė skaitytojas.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A. Pakalniškis, gatvės rekonstrukcijos darbams įgyvendinti būtina sutvirtinti vadinamosios „Regitros“ įkalnės šlaitus, dėl to prireiks pjauti medžius ir krūmus.

„Išnagrinėjus keletą galimų sprendinių, pasirinktas mažiausią įtaką aplinkai turėsiantis atraminių sienučių įrengimas. Sprendiniams įgyvendinti būtina šalinti apie 40 įvairių rūšių ir skersmenų pakelės medžių bei krūmų, kurių būklė nėra ypatingai gera. Sprendimas derintas su Želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisija. Jam pritarė kompetentingi visuomenės atstovai ir specialistai“, – teigė A. Pakalniškis.

Anot jo, atlikti minėtus darbus ir įrengti dvipusio eismo kelią su mišriu taku pėstiesiems bei dviratininkams planuojama dar šiemet, jeigu tam nesutrukdys oro sąlygos.

Aplinkosauginių pažeidimų nefiksuota

Tuo metu Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai gavę pranešimą atliko Romainių kalno patikrinimą.

„Gatvės platinimo darbai, kurie galėtų pakenkti želdiniams, medžiams, apžiūros metu nebuvo vykdomi. Aplinkosauginių pažeidimų nefiksuota. Šiuo metu nėra išduota leidimų želdinių šalinimui, taip pat nevyksta ir jų šalinimo darbai.

Atkreipiame dėmesį, kad Aplinkos apsaugos departamentas nevykdo savivaldybės projektų peržiūros ir rekomendacijų teikimo. Jei kyla grėsmė nusižengti aplinkosauginiams reikalavimams aplinkosaugos pareigūnai teikia konsultacijas, metodinę medžiagą“, – komentare pažymėjo Aplinkos apsaugos departamento Komunikacijos skyrius.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Romainių kalno atkarpa tarp Šilainių ir Raudondvario plentų uždaryta balandžio 3 dieną. Žadėta, kad ši atkarpa bus suremontuota iki birželio 30 dienos.

Vadinamojoje „Regitros“ nuokalnėje į Raudondvario plentą eismas nuo rugsėjo 1-osios organizuojamas viena kryptimi – iš viršaus į apačią.

Realaus laiko informacija apie eismo sąlygas Kaune skelbiama čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA