J. Vitkaus inžinerijos batalione vykusioje ceremonijoje dalyvavęs V. Rupšys: tai viso gyvenimo priesaika (foto) | Kas vyksta Kaune

J. Vitkaus inžinerijos batalione vykusioje ceremonijoje dalyvavęs V. Rupšys: tai viso gyvenimo priesaika (foto)

/ Št. srž. sp. I. Budzeikaitės nuotr.

Rugsėjo 22 d. LK Sausumos pajėgų Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų ir Kunigaikščio Vaidoto batalionuose prisiekė virš 500 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos (NPPKT) karių, rašoma Lietuvos kariuomenės internetinėje svetainėje.

„Džiaugiuosi galimybe sudalyvauti istorinio Lietuvos kariuomenės šaukimo ceremonijoje. Sveikinu inžinerijos bataliono vadus ir visus bataliono karius. Jų pavyzdinė tarnyba, sukurta aplinka prisidėjo prie jaunųjų inžinierių pasirinkimo.

Šiandieninė priesaika – tai ne devynių mėnesių, tai viso gyvenimo priesaika“, – pažymėjo ceremonijoje Kaune dalyvavęs Lietuvos kariuomenės vadas gen. Valdemaras Rupšys.

Inžinerijos batalione prisiekusi 13-oji NPPKT būsimųjų karo inžinierių laida yra išskirtinė – visi 80 prisiekusių karių atlikti karinę tarnybą batalione pasirinko savanoriškai, nelaukdami, kol ras savo pavardę prievolininkų sąraše.

„Norinčiųjų buvo ir dar daugiau, teko net šiek tiek padidinti batalionui skirtas kvotas“, – išaugusiu jaunuolių susidomėjimu karine tarnyba džiaugėsi Inžinerijos bataliono vadas plk. ltn. Elvinas Serva. Jo teigimu, atvejo, kad savo noru atlikti tarnybą būtų pasirinkę visi šaukimo kariai, batalione nėra buvę nuo pat NPPKT atnaujinimo.

/ Št. srž. sp. I. Budzeikaitės nuotr.

Visų prisiekiančių karių vardu priesaikos tekstą skaitęs bei bataliono kovinę vėliavą bučiavęs j. eil. Vilius Maslianikas sakė, kad sprendimui, eiti savanoriškai atlikti NPPKT, nemažai įtakos turėjo du vaikino pusbroliai – Lietuvos kariuomenės kariai.

„Pirmos kelios dienos buvo sunkios. Nauja aplinka, nauji žmonės, nieko nepažįsti. Bet jau dabar mano lūkesčiai pateisinti, gaunu tai, ko ir tikėjausi ir labai gerai jaučiuosi čia atėjęs“, – pirmųjų tarnybos savaičių įspūdžiais dalinosi būsimasis karo inžinierius j. eil. V. Maslianikas ir atskleidė, kad šiandien jaučia didelę atsakomybę bei jaudulį, nes jam priesaika – ne šiaip žodžiai, o įsipareigojimas visam gyvenimui.

Daugiau nei pusė tūkstančio jaunuolių, prieš tris savaites pradėjusių tarnybą pirmuosius tris mėnesius bus rengiami pagal Bazinio kario kurso programą, vėliau mokysis veikti skyriaus, būrio sudėtyje, o baigę privalomąją tarnybą galės papildyti profesinės karo tarnybos karių gretas arba grįžti į civilį gyvenimą ir tapti Lietuvos kariuomenės rezervo dalimi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA