Rusijos tarnybos praneša: sudužusiame lėktuve buvo ir J. Prigožinas | Kas vyksta Kaune

Rusijos tarnybos praneša: sudužusiame lėktuve buvo ir J. Prigožinas

ELTA / Rasa Strimaitytė 2023/08/23 21:13
Stop kadrai, lrytas.lt nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Praėjus dviem mėnesiams po mįslingo maišto, per lėktuvo katastrofą Rusijoje žuvo „Wagner“ samdinių grupuotės įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas. Jo pavardė buvo keleivių sąraše, trečiadienį pranešė Rusijos civilinės aviacijos agentūra „Rosaviacija“, kuria remiasi rusų naujienų agentūros.

„Embraer“ orlaivis nukrito Tverės srityje skrisdamas iš Maskvos į Sankt Peterburgą, kur įsikūrusi J. Prigožino įmonių būstinė.
Pranešama, kad žuvo septyni keleiviai ir trys įgulos nariai.

62-ejų J. Prigožinas lygiai prieš du mėnesius su savo privačia kariuomene „Wagner“ surengė maištą prieš Rusijos vadovybę, nors šio įvykio aplinkybės iki šiol nėra aiškios. Prezidentas Vladimiras Putinas pavadino jį išdaviku. Maištas baigėsi tuo, kad J. Prigožinui ir tūkstančiams jo kovotojų buvo leista išvykti į Baltarusiją.

J. Prigožinas samdinių grupuotę įsteigė 2014 m. Karui Ukrainoje jis verbavo kalinius iš Rusijos kalėjimų. „Wagner“ patyrė didelių nuostolių mūšiuose dėl Rytų Ukrainos Bachmuto miesto. J. Prigožinas kaltino karinę vadovybę nekompetencija ir korupcija.

Pats J. Prigožinas sėdėjo kalėjime, o vėliau išgarsėjo kaip „Putino virėjas“, nes jo įmonė tiekdavo maistą renginiams Kremliuje. Jis, kaip teigiama, buvo susijęs ir su trolių fabrikais Sankt Peterburge, kurie per socialinius tinklus bandė daryti įtaką Vakarų šalims.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA