Bitės apsigyveno Kauno modernizmo pastatuose–aviliuose | Kas vyksta Kaune

Bitės apsigyveno Kauno modernizmo pastatuose–aviliuose

Kauno modernizmo pastatai – aviliai./Organizatorių nuotr.

Nemuno saloje nutūpė bitės. Čia, prie „Žalgirio“ arenos baseino, bičių šeimos apsigyveno Kauno modernizmo pastatuose–aviliuose. Vienos pasirinko Prisikėlimo bažnyčią ir Kauno centrinį paštą, kitos – KTU centrinius rūmus.

Šie unikalūs aviliai – „Kaunas 2022“ landšafto dizaino festivalio „Magenta“ palikimas. Juos 2022-aisiais, festivalio metu, sukūrė japonų menininkas, dizaineris, kūrėjas ir architektas Kazuhiro Yajima, o medžio meistryste ir projekto išpildymu pasirūpino Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos dailidė Vidas Varnas. Avilių priežiūra ir medaus paėmimu rūpinsis miesto bitininkai – Urbanbee.lt komanda.

Festivalis „Magenta“ – apie miestą gamtoje ir gamtą mieste, siekiant aktualizuoti urbanizuotą gamtą ir stiprinti landšafto dizaino vaidmenį kuriant geresnę ir sveikesnę mūsų ateitį, jungiant dizainą, architektūrą, istoriją, gatvės meną, biologiją, ekologiją, psichologiją ir kitas disciplinas.

Kauną svečiai ir vietos gyventojai ne veltui vadina žaliausiu Lietuvos miestu – Kaunas yra nuo landšafto itin priklausomas miestas, kurio urbanistinę plėtrą veikė Nemuno ir Neries santaka, upių slėniai ir mažųjų upelių griovų šlaitai, istorinis ąžuolynas ir dirbtinis Kauno marių tvenkinys.

Žaliosios politikos kryptimi keliaujanti „Žalgirio“ organizacija taip pat rūpinasi taupia energetika – arenoje yra įdiegta energijos valdymo sistema, o ant arenos stogo šiuo metu energiją generuoja 110 kW saulės energijos elektrinė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA