Užsidegė iš Kauno į Kačerginę plaukęs laivas „Žalgiris“ | Kas vyksta Kaune

Užsidegė iš Kauno į Kačerginę plaukęs laivas „Žalgiris“ papildyta

/ „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Gautas pranešimas apie degantį keleivinį laivą netoli Kauno. Žmonės evakuoti, laivas prišvartuotas krante.

Šiandien 16.33 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kauno r., Ringaudų sen., Pyplių k., Panemunės g., prie Pyplių piliakalnio, prie kranto dega keleivinis laivas.

Į įvykio vietą išsiųstos Kauno PGV priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Kauno apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Įvykio vietoje buvęs laivo kapitonas Vytautas Nauckūnas papasakojo, jog laivas pradėjo rūkti pradėjus plaukti nuo Kauno link Kačerginės.

„Iš karto prisišvartavome ir išlaipinome keleivius. Niekas nenukentėjo. Gaisras galėjo kilti dėl elektros sutrikimų laive“, – teigė V. Nauckūnas.

Įvykio vietoje buvo matyti, jog rūksta kairysis laivo šonas, jis nuo dūmų buvo aprūkęs, pajuodavęs.

Anot kapitono, laive plaukė 11-12 asmenų.

Kai kuriuos keleivius iš įvykio vietos išgabeno policijos pareigūnai.

Į įvykio vietą apie 20 valandą turėtų atplaukti kitas laivas, kuris nutemps užgesintą keleivinį laivą į saugią vietą.

Papildyta 20.09 val.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovai patikslino, jog 16:33 val. gautas pranešimas, kad dega laivas. Atvykus ugniagesiams, laivas degė atvira liepsna, buvo apie 20 metrų nuo kranto, visi keleiviai iki pirmųjų ugniagesių atvykimo buvo išlipę.

Keleivinis laivas „Žalgiris“, apie 30 metrų ilgio, talpinantis apie 70 keleivių, plaukiantis reguliariu maršrutu Nemuno upe.

Gaisras kilo laivo variklio skyriuje, degė degiosios skyriaus dalys. Apdegė laivo įrenginiai, aprūko konstrukcijos bei keleivių salonas, nuardyta kajutės medinė sienų apdaila, vietomis termiškai paveiktos skardinės konstrukcijos. Atjungti laive esantys akumuliatoriai.

Vanduo gaisrui gesinti buvo tiekiamas plaukiojančiu siurbliu tiesiai iš upės. Iš laivo išnešti trys dyzeliniai kanistrai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA