Kauno piktžaizde pramintas upelis nusidažė smalos juodumo spalva | Kas vyksta Kaune

Kauno piktžaizde pramintas upelis nusidažė smalos juodumo spalva

Miglė Kubiliūtė, Ligita Čeponytė 2023/06/13 20:07

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai užuodė ir pastebėjo, kad Kauno piktžaizde pramintas Girstupio upelis vėl nusidažė smalos juodumo spalva. Aplinkos apsaugos departamento specialistai, atlikę apžiūrą vienoje iš teritorijų nustatė nuotekų persipylimą į Girstupio upelį iš UAB „Kauno vandenys“ buitinių nuotekų trasos.

„Kaune vyksta kažkas blogo. Parke, netoli zoologijos sodo, kuris yra remontuojamas ir prie pat jo dar vyksta kelio darbai, teka tiesiog tepalo upelis“, – dėmesį į pasikeitusią upelio spalvą atkreipė kaunietis.

Kitas naujienų portalo skaitytojas taip pat akcentavo ir nepakeliamą upelio skleidžiamą kvapą.

„Sveiki, vėl Mickevičiaus slėnis. Tvaikas nepakeliamas. Kas vėl ką paleido? Spalva kaip smalos“, – pastebėjimais dalijosi skaitytojas.

Kiek anksčiau skaitytojai dalijosi pasakojimais, kad jau ne vieną dešimtmetį upelis yra įgijęs tokių pavadinimų kaip „gūvnė“ ar „guvniarka“, o tai išvertus iš rusų kalbos reikštų išmatas. Mažomis atkarpomis virš žemės tekantys upeliai, anot skaitytojų, ankščiau buvo naudojami nuotekų išmetimui.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Aplinkos apsaugos departamentu, specialistai informavo, jog buvo nustatytas nuotekų persipylimas į Girstupio upelį iš UAB „Kauno vandenys“ buitinių nuotekų trasos – tarša į aplinką sustabdyta.

„Birželio 9 d. Aplinkos apsaugos departamento Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai atliko detalią teritorijų, kuriose Girstupio upelis teka paviršiumi (didžioji dalis Girstupio upelio yra sukanalizuota), apžiūrą.

Vienoje iš teritorijų buvo nustatytas nuotekų persipylimas į Girstupio upelį iš UAB „Kauno vandenys“ buitinių nuotekų trasos. Paimti laboratoriniai mėginiai teršalų koncentracijoms nustatyti. Apie galimą nuotekų trasos gedimą buvo informuoti UAB „Kauno vandenys“ atstovai“, – detalią informaciją apie situaciją pateikė Aplinkos apsaugos departamento atstovai.

Anot Aplinkos apsaugos departamento atstovų, į vietą nedelsiant buvo atsiųsta UAB „Kauno vandenys“ avarinė tarnyba ir inžinieriai – tarša į aplinką buvo sustabdyta.

Kiek vėliau, birželio 12-tą dieną, UAB „Kauno vandenys“ atstovas pranešė, kad nuotekų trasa buvo užsikimšusi riebalų sankaupa. Anot jo, tyrimas bus tęsiamas gavus laboratorinių tyrimų rezultatus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA