Mirė Nacionalinės šeimos tarybos pirmininkė R. Jurkuvienė | Kas vyksta Kaune

Mirė Nacionalinės šeimos tarybos pirmininkė R. Jurkuvienė

Ramunė Jurkuvienė / DELFI nuotr.

Mirė Nacionalinės šeimos tarybos pirmininkė Ramunė Jurkuvienė, penktadienį pranešė Prezidentūra.

„Netekome aktyvios šeimos politikos žinovės, savo šalies patriotės, geros mamos, kuri tiek savo indėliu į motinystę, tiek nuopelnais šeimos stiprinimo srityje buvo pozityvios motinystės, atsakingumo, pasiaukojimo pavyzdys ir įkvėpimo šaltinis“, – užuojautą reiškė Prezidentas.

Dr. R. Jurkuvienė gimė Kaune, 20 m. dirbo gydytoja. Ilgametė dėstytoja, dirbusi 2002–2016 m. Kauno kolegijoje, Kauno medicinos universitete, Lietuvos sveikatos mokslų universitete ir Marijampolės kolegijoje, rašoma Prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

2003 m. apgynė daktaro disertaciją apie socialines inovacijas. Taip pat dirbo Lietuvos „Carito“ generalinio direktoriaus pavaduotoja. 2011–2012 m. R. Jurkuvienė dirbo Socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja. 2013–2018 m. buvo Socialinio darbo tarybos prie SADM pirmininkė. 2020 m. spalio 1 d. Lietuvos Respublikos Seimo nutarimu Nr. XII-3323 buvo paskirta Nacionalinės šeimos tarybos pirmininke.

Dr. R. Jurkuvienė – ilgametė aktyvi visuomenės veikėja ir nevyriausybinių organizacijų narė: Kauno m. šeimos tarybos pirmininkė, Supervizorių asociacijos narė, Nacionalinės sveikatos socialinių darbuotojų asociacijos narė, Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos tarybos narė. 7 knygų, daugiau nei 40 mokslinių straipsnių ir kitų publikacijų lietuvių ir anglų kalbomis autorė.

Kartu su vyru Vytautu užaugino 5 vaikus: dukras Eleną ir Sigitą, sūnus Vytautą, Gediminą ir Mindaugą.

2023 m. dr. R. Jurkuvienė apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai” medaliu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA