Krašto apsaugos ministras sukritikuotas dėl anglų kalbos žinių | Kas vyksta Kaune

Krašto apsaugos ministras sukritikuotas dėl anglų kalbos žinių

ELTA 2023/06/08 16:17
Arvydas Anušauskas / DELFI nuotr.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sureagavo į viešojoje erdvėje bei Seimo salėje jam žeriamą kritiką dėl anglų kalbos žinių ir patikino, kad „ties tuo dirba“.

Ketvirtadienį Seime vykusios Vyriausybės valandos metu, Mišrios parlamentarų grupės seniūnė Agnė Širinskienė kreipėsi į premjerę Ingridą Šimonytę, klausdama, ar ši planuoja ką nors daryti dėl A. Anušausko užsienio kalbos gebėjimų. Politikė referavo į pastaruoju meto žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose dėmesio sulaukusį vaizdo įrašą iš ministro vizito Jungtinėse Valstijose.

„Kaip žinia, socialiniuose tinkluose jau gal dvi ar tris savaites plinta vaizdo įrašas, kuriame ministras demonstruoja tikrai labai apgailėtiną anglų kalbos mokėjimą, kuomet tiesiog nemokama perskaityti iš lapelio“, – kalbėjo A. Širinskienė.

Agnė Širinskienė / DELFI nuotr.

„Ką jūs planuojate daryti? Gal kažkoks mokymosi planas, žinių tobulinimo planas ministrui yra sudarytas ar bus sudarinėjamas?“ – Vyriausybės vadovės teiravosi ji.

Premjerė, atsakydama į A. Širinskienės klausimą, patikino, kad ministras pats geba vertinti savo užsienio kalbos sugebėjimus, todėl ji neketina imtis kokių nors papildomų žingsnių.

„Jūs kaip dora katalikė, vis dėlto, turėtumėte laikytis tos nuostatos, kad peikti kitus žmones – ypatingai jų fizines savybes ar kažkokius asmeninius gebėjimus – nėra padoru net tada, kai pati puikiai kalbate angliškai, nedarote jokių tarimo klaidų ir panašių kitų dalykų. Nieko aš nesiruošiu daryti. Aš tikrai tikiu, kad ministras pats gali įvertinti savo gebėjimų, sugebėjimų lygį, kur jam reikia tobulintis ir tai daro“, – A. Širinskienei teigė premjerė.

Tuo metu pats ministras, reaguodamas į kritiką, prakalbo angliškai.

Arvydas Anušauskas / DELFI nuotr.

„About my speech at the „Atlantic Council“– I was very tired after sleepless everynight, I said words slowly with difficulty (liet. Apie mano pasisakymą „Atlantic Council“ – aš buvau labai pavargęs po bemiegių naktų, todėl tariau žodžius lėtai, sudėtingai – ELTA)“, – sakė A. Anušauskas.

„Aš puikai žinau. Po trijų nemigos naktų galvojau, kad pakankamai greitai (kalbu – ELTA). Taip, kalbėjau labai lėtai. Tiesa sakant, tai nebuvo pats geriausias epizodas. Bet atleiskite, ne jums mane mokyti, ponia Širinskiene“, – kolegei iš opozicijos atkirto konservatorius.

Visgi, politikas patikino, kad tobulina savo užsienio kalbų sugebėjimus.

„Dirbu ties tuo“, – pridūrė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA