Pirmo vasaros karščio sulaukę kauniečiai maudosi akvamarino spalvos vandenyje | Kas vyksta Kaune

Pirmo vasaros karščio sulaukę kauniečiai maudosi akvamarino spalvos vandenyje

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį saulėti orai į paplūdimius sukvietė šiltų orų ir maudynių išsiilgusius kauniečius. Visgi, Lampėdžio karjero vanduo naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai sukėlė įtarimų, mat jis nusidažė sodria akvamarino spalva.

„Sveiki, Lampėdžių karjeras nuo „Via Baltica“ autostrados nusidažęs sodria akvamarino spalva. Truputį neramu, ar tai nebus kokie chemikalai? Poilsiautojai tokiame vandenyje drąsiai maudosi ir dar savo vaikams leidžia pliuškentis“, – informacija apie 15 val. pasidalijo pro šalį važiavusi moteris.

Skaitytojos nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kaunietė detalizavo, kad vanduo neskleidžia jokio specifinio kvapo, tačiau tokios spalvos ežero moteriai matyti dar neteko.

Į vietą nuvykęs „Kas vyksta Kaune“ fotografas pastebėjo, kad vandens spalva kaip Karibuose, žalsvai žydra. Šviesus dryžis palei krantą ties „Via Baltica“ driekiasi iki pat oficialaus paplūdimio, bet žmonės vis tiek maudosi.

Kaip kiek anksčiau pranešė Kauno miesto savivaldybė, vandens kokybės ir smėlio tyrimai buvo atlikti gegužės viduryje.

„Kauno maudyklos paruoštos naujam sezonui. Gegužės viduryje atlikome pirmus suplanuotus vandens kokybės ir smėlio tyrimus. Rezultatai – geri, kokybė atitinka nustatytus higienos normos reikalavimus“, – pranešime tikino Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienį ir penktadienį orai menkai keisis. Dieną vyraus mažai debesuoti ir be lietaus orai, leidžiantys ir toliau mėgautis skaisčia vasaros saule paplūdimiuose.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA