Greitąją šiame kieme mato nuolat: nejaugi kasdien reikia pagalbos? | Kas vyksta Kaune

Greitąją šiame kieme mato nuolat: nejaugi kasdien reikia pagalbos?

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ antradienį pasiekė nustebusio skaitytojo Jonavos gatvėje užfiksuoti vaizdai. Anot vyro, čia nuolat stovi greitosios medicinos pagalbos automobilis – žmogus susirūpino, negi šiame name nuolat kažkam reikia pagalbos, o galbūt darbuotojai piktnaudžiauja? Pasirodo, ekipažas čia stovi su Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) žinia, tokia dislokacija turi logišką paaiškinimą.

„Sveiki, kasdien važiuoju Jonavos gatve bei dažniausiai matau greitąją šiame name. Nejaugi čia gyvena kasdienis pacientas, o gal tik tingintys darbuotojai? Įdomi situacija“, – svarstė skaitytojas.

Jis patikslino, kad greitosios automobilis nuolat stovi prie Jonavos gatvės 80A namo. „Mano nuomone, darbo metu važiuoju namo, kiek tik noriu. Kitam pagalbos nereikės turbūt“, – ironizavo vyras, bet naujienų portalas netrukus sužinojo, kad viskas yra ne taip.

Namas, prie kurio stovi brigada, iš Jonavos gatvės / Skaitytojo nuotr.

Kauno GMPS Transporto padalinio vadovas Tomas Saročka „Kas vyksta Kaune“ paaiškino, kad Jonavos gatvėje yra dvi laikino apsistojimo vietos (pastotės), kuriose automobiliai budi.

„Viena yra jūsų minėtu adresu, kur budi mūsų klasterinė 1502 brigada, o kita yra Kauno kempinge, kur budi 1513 brigada. Šios brigados minėtoje gatvėje budi dėl greitesnio susisiekimo su tokiais rajonais kaip Šilainiai, Senamiestis, Naujamiestis ir t. t. Viskas tam, kad kuo operatyviau būtų galima nuvažiuoti pas pacientus“, – nurodė T. Saročka.

Transporto padalinio vadovas pridūrė, kad už šių brigadų apsistojimo vietas ir patalpas Kauno GMPS moka nuomos mokestį pagal sutartį.

Beje, greitosios automobilis šiame kieme matomas ir „Google Maps“ 2023 m. palydovinėse nuotraukose, ir „Street View“ vaizduose 2021 m. balandį, tad kauniečiai jau bent porą metų gali pastebėti Jonavos gatvėje budinčią brigadą.

Kauno GMPS brigada Jonavos gatvėje 2021-ųjų balandį / „Google Street View“ nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA