P. Motiejūnas įvardijamas kaip vienas kandidatų užimti svarbias pareigas Eurolygoje | Kas vyksta Kaune

P. Motiejūnas įvardijamas kaip vienas kandidatų užimti svarbias pareigas Eurolygoje

BasketNews 2023/06/06 17:56
Paulius Motiejūnas / R. Achmedov nuotr.

Pirmieji kandidatai perimti Eurolygos generalinio direktoriaus pareigas – „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, „Anadolu Efes“ vadovas Alpero Yilmazo ir „Fenerbahče“ komandos architektas Maurizio Gherardini, rašoma BasketNews internetinėje svetainėje.

Marshallui Glickmanui pasitraukus iš Eurolygos generalinio direktoriaus pareigų lyga pradėjo ieškoti žmogaus į jo vietą. Tarp kandidatų į vieno iš Eurolygos vadovų poziciją – „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, praneša BasketNews šaltiniai.

Tinklalapis „Eurohoops“ buvo paskelbęs, kad į Glickmano poziciją pretenduoja „Žalgirio“ direktoriaus pavaduotojas Paulius Jankūnas, tačiau BasketNews šaltiniai tai paneigė.

„Eurohoops“ skelbia, jog tarp Eurolygos klubų neoficialiai yra aptariamos Stambulo „Anadolu Efes“ vadovo Alpero Yilmazo ir Stambulo „Fenerbahče“ komandos architekto Maurizio Gherardini kandidatūros.

Visgi pridedama, jog tai tik keli kandidatai iš daugelio ir prognozuoti, kas perims Glickmano darbus, dar yra anksti. Eurolyga atidžiai žvalgosi rinkoje žmogaus, kuris turėtų darbo patirties versle.

Paulius Motiejūnas / R. Tenio nuotr.

Glickmanas Eurolygos vadovu dirbo vieną sezoną. Jis į šias pareigas buvo paskirtas 2022 m. rugsėjo 14 dieną. Su juo susitarimas buvo pasiektas iki 2023 metų liepos 31 dienos.

Glickmano pagrindinės darbo funkcijos buvo susijusios su verslu. Amerikietis buvo teigiamai pasisakęs dėl tolimesnės lygos plėtros į tokius miestus kaip Londonas ir Paryžius, formato pakeitimo konferencijomis bei marketingo gerinimo.

Jo pastangomis Eurolyga susitarė su ESPN dėl svarbiausių kovų transliavimo JAV: 2022-23 m. sezono atkrintamųjų, 2023 m. finalo ketverto Kaune bei viso 2023-24 m. sezono.

Anksčiau, nuo 2002 iki 2004 m., Glickmanas dirbo specialiuoju buvusio Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu patarėju.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA