Ošiančioje namų arenoje „Žalgiris“ atsigriebė už skaudų pralaimėjimą Vilniuje | Kas vyksta Kaune

Ošiančioje namų arenoje „Žalgiris“ atsigriebė už skaudų pralaimėjimą Vilniuje

Kauno „Žalgiris“ - Vilniaus „Rytas“ / „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo užtikrintą pergalę trečiosiose „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynėse. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 95:80 (27:22, 20:20, 27:16, 21:22) įveikė Vilniaus „Rytą“ ir serijoje pirmauja 2:1.

Tomas Dimša, Kevarriusas Hayesas ir Edgaras Ulanovas taškus rinko baudų metimais, Isaiah Tayloras įmetė dvitaškį ir tritaškį, o Ignas Brazdeikis tris kartus taikliai metė iš toli – 18:14. Laurynas Birutis įdėjo iš viršaus, keturis baudų metimus sumetė Lukas Lekavičius, o I. Brazdeikis pataikė ketvirtą savo tritaškį – 27:22.

Antrame ketvirtyje kauniečiai beveik keturias minutes taškų nepelnė ir jau vijosi varžovus – 27:29. Tuomet po penkis taškus surinko E. Ulanovas ir K. Hayesas, Rolandas Šmitas smeigė tritaškį, keturis taškus pridėjo I. Tayloras, o T. Dimša taikliai metė iš toli – 47:42.

Antrą dvikovos pusę šešiais pelnytais taškais pradėjo E. Ulanovas, o po Arno Butkevičiaus tritaškio komandas skyrė dviženklis skirtumas – 56:45. Reidą po krepšiu surengė I. Tayloras, prie baudų metimo linijos neklydo ir iš viršaus įdėjo R. Šmitas, tašką baudos metimu pridėjo ir kitoje atakoje dėjimu pasižymėjo A. Butkevičius, E. Ulanovas smeigė tritaškį, dar keturis taškus pelnė R. Šmitas, o Tyleris Cavanaugh įmetė dvitaškį – 74:58.

Dar vieną dvitaškį įvertė E. Ulanovas, tašku pasižymėjo I. Brazdeikis, keturis taškus iš eilės surinko K. Hayesas, o T. Cavanaugh paleido tritaškį – 84:68. Du tritaškius iš eilės pataikė I. Tayloras, I. Brazdeikis įdėjo iš viršaus, o tašką rungtynėse padėjo Karolio Lukošiūno tritaškis – 95:80.

„Žalgiris“: E. Ulanovas 18, I. Tayloras 17 (9 rez. perd., 2 per. kam.), I. Brazdeikis 15, R. Šmitas 11 (8 atk. kam.), K. Hayesas 10, A. Butkevičius 6 (4 rez. perd.), T. Cavanaugh 5, L. Lekavičius 4, T. Dimša 4 (2 per. kam.), K. Lukošiūnas 3, L. Birutis 2, D. Giedraitis 0.

„Rytas“: M. Fosteris 13, E. Fridrikssonas 13, J. Echenique 12.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA