Kauno pareigūnams įkliuvo girtas kolega iš Marijampolės | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnams įkliuvo girtas kolega iš Marijampolės

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sekmadienio rytą per patikrinimą Kaune įkliuvo neblaivus vairavęs Marijampolės pareigūnas.

Policijos departamento duomenimis, birželio 4 dieną 7.20 val. Kaune, Raudondvario plente, sustabdytas nuosavas automobilis „VW Sharan“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas neblaivus (0,45 prom.) Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas.

2001 metais gimusiam pareigūnui pradėta administracinė teisena pagal LR ANK 422 str. 5 d. – Transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs arba apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojai.

Remiantis Administracinių nusižengimų kodeksu, transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (ne mažiau negu 0,41 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) ar apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojai, taip pat apsvaigimo patikrinimo vengimas arba alkoholio (nustatytas ne mažiau negu 0,41 promilės neblaivumas), narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimas iki patikrinimo užtraukia baudą vairuotojams nuo 800 iki vieno 1100 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA