Šilainiškė pasipiktino skvere negailestingai nupjautu medžiu: nesąmonę padarė | Kas vyksta Kaune

Šilainiškė pasipiktino skvere negailestingai nupjautu medžiu: nesąmonę padarė Kauno miesto savivaldybė tikina, kad medis buvo avarinės būklės

STOP kadrai iš skaitytojos vaizdo įrašo / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Praėjusią savaitę į naujienų portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi pasipiktinusi kaunietė, pastebėjusi, kad Šilainių mikrorajone yra pjaunami sveiki medžiai. Kauno miesto savivaldybės atstovai teigia, kad medis buvo išpjautas siekiant užtikrinti gyventojų saugumą.

Vaikščiodama parkelyje su šunimi šilainiškė praėjusią savaitę pastebėjo, jog vyrai čia dirba iš peties – anot jos, pjauna sveikus, gyvus, subrendusius medžius.

„Ėjo banditai, nupjovė žymėtą medį be reikalo. Gyvą, žaliuojantį medį – visi lapai žydi. Aplink pilna gyvūnų, žaluma, paukščiai čiulba. O jie atėjo, iškirto, iškirto ir net nežinau, kokią čia nesąmonę padarė“, – piktinosi naujienų portalo skaitytoja.

Moteris, priėjusi prie besidarbuojančiųjų, pasmalsavo, kodėl vyrai negailestingai pjauna, pasak jos, sveiką medį. Visgi, kaip sako kaunietė, kuomet ji paprašė parodyti leidimus medžio pjovimui, vyrai pabėgo, bet vieną medį vis tik spėjo nuversti.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ dėl minėto medžio nupjovimo aplinkybių kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę. Situaciją pakomentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė bei pasidalijo nuotrauka, kaip minėtasis medis atrodė prieš atliktus darbus.

Medis prieš pjovimo darbus / KMS nuotr.

„Minėtas medis išpjautas valstybinėje žemėje, adresu Naujakurių g. 78B. Tai buvo avarinės būklės klevas – pažeistas puvinio, kėlė fizinį pavojų aplinkiniams. Sprendimas priimtas siekiant užtikrinti gyventojų saugumą“, – teigė R. Savickienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA