Naujos statybos būsto kokybė – ne vien tušti žodžiai | Kas vyksta Kaune

Naujos statybos būsto kokybė – ne vien tušti žodžiai

/ Organizatorių nuotr.

Kiekvienas mūsų kuriame savo gyvenimo istoriją. Ją rašome kasdien ir svajojame, kad ji būtų graži bei prasminga. Viename populiariausių Kauno mikrorajonų statomas naujos statybos butų projektas „Life Story“ leidžia gyvenimą perkelti į aplinką, kurioje kiekviena diena tampa jauki ir ypatinga.

Rūpestis – ne tik iki sandorio

„Buvau viena pirmųjų „Life Story“ pirkėjų. Rinkausi iš kelių būsto variantų šiame Kauno mikrorajone. Tada atrodė, kad jie yra panašaus lygio. Tačiau pradedant įsirengimo darbus įsitikinau, kad šis pasirinkimas buvo teisingas. Nebuvo nė vienos abejonės dėl savo pasirinkimo, todėl džiaugiuosi investavusi į butą, kuris savo privalumais išsiskiria iš kitų, rinkoje esančių butų projektų“, – pasakojo mūsų kalbinta interjero dizainerė Vilė Kasperavičiūtė.

Pasak jos, projektas nėra „išpigintas“, kaip kad daro didelė vystytojų dalis.

„Nuo pirmųjų susitikimų ir pokalbių mane sužavėjo, jog vystytojas galvoja ne tik apie pelną, bet ir apie kuriamą pridėtinę vertę aplinkai. Pavyzdžiui, fasado apdailos, langų ar laiptinių apdailos pasirinkimai. Arba – sutvarkyta žalia aplinka ir netgi privažiavimas iki namo, kuris buvo nuo pat pagrindinės gatvės naujai išasfaltuotas ir išplatintas paruošiant stovėjimo vietų ne tik projektui, bet ir esamų daugiabučių gyventojams“, – vardino interjero dizainerė.

Kitas jai ypač svarbus momentas – atsakingas vystytojo dėmesys pirkėjui. Ir ne tik iki sutarties pasirašymo, bet ir po jo. Viltės žodžiais, kilus neaiškumams statytojas „nesislepia krūmuose“, o efektyviai stengiasi rasti visiems priimtiną kompromisą.

„Akivaizdu, kad vystytojas galvojo ne tik apie parduodamą „daiktą“, bet ir kaip sukurti ilgalaikę savo klientų bendruomenę“, – įsitikinusi pašnekovė.

Siūlo daugiau nei kiti

Nepriekaištinga kokybė už įperkamą kainą. Tokiu šūkiu vadovaujasi „Life Story“ projektą vystanti įmonė „Ąžuolo projektai“, statybos darbus patikėjusi bendrovei „Daistatus“. Daugiau nei 15 metų patirtį sukaupęs rangovas pasistengė, kad klientas, įsigijęs jo statomą būstą, gautų daugiau nei siūlo konkurentai už investuojamą sumą.

Dainavos mikrorajone, patrauklioje ir strategiškai patogioje vietoje šalia Draugystės parko pastatyti trys simpatiški daugiabučiai. Pirmajame jų – penkiaaukštyje jau gyvena naujakuriai. Antrajame, septinių aukštų name liko tik vienas, o taip pat baigiamieji darbai vyksta ir trečiajame – devynių aukštų name, kurio statybų pabaiga numatyta jau liepos mėnesį. Visame trijų namų komplekse įrengti 135 butai, nuo 39 iki 81 kv. metrų.

Kuo jie skiriasi nuo aplinkinių sovietinės statybos daugiabučių? „Tarsi lygintume seną vežimą ir šiuolaikinį lėktuvą…“, – šypsojosi projektų vadovas Justas Vizgirda.

Skiriasi šie namai ir nuo kitų naujos statybos daugiabučių. Pirmiausia, medžiagų bei įrangos, įeinančios į standartinę buto komplektaciją, gausa bei pavyzdine kokybe.

Paskaičiuokime: ką gaunate pirkdami įprastą naujos statybos butą? Sienas, grindis, langus, o jau visomis detalėmis siūloma pasirūpinti patiems. „Life Story“ projekto statytojai siūlo kur kas daugiau.

„Life story“ butų projektas / Organizatorių nuotr.

Atsiperkanti investicija

Nors yra įsikūrę gyvybingoje miesto dalyje, visi „Life story“ gyventojai kvėpuoja švariu ir gaiviu oru. Tai užtikrina moderni vėdinimo sistema – butuose sumontuoti kokybiški rekuperatoriai, kurie jau yra pajungti prie oro patekimo ir oro šalinimo šaltinių. Butuose sumontuoti termostatiniai šilumos sistemos davikliai leidžia reguliuoti temperatūrą atskirai kiekvienoje patalpoje.

Pavyzdžiui, vonioje temperatūra gali būti aukštesnė, o miegamajame žemesnė. Priklausomai nuo žmogaus įpročių ir pageidavimų. Jaukumo šaltesniais pavasario vakarais, o ypač žiemą ar rudenį suteikia grindinis šildymas. Juk kaip malonu ryte lipti iš lovos, žinant, kad jūsų pėdos vietoj stingdančios vėsumos pajus glostančią šilumą.

Kitas svarbus aspektas – taupumas. Jį lemia A+ energetinio naudingumo pastatų klasė. Daugiabučiuose įrengtas modernus „Danfoss“ gamintojo šilumos punktas. Ne mažiau svarbu, jog kiekvienas butas turi individualią šilumos apskaitos sistemą, todėl mokesčiai taip pat individualūs. Šeimininkai, ilgesniam laikui išvykdami iš buto, gali sumažinti temperatūrą, o prieš atvykdami jį pašildyti. Tokiu būdu sutaupomos nemenkos lėšos.

Žinoma, tai dažnu atveju priklauso nuo buto savininkų įpročių ir šilumos poreikio. Tačiau sename daugiabutyje šių išlaidų apskritai nėra galimybės reguliuoti, nes apskaita vykdoma visam pastatui.

„Kiekvienas mūsų sprendimas buvo gerai apgalvotas ir pasvertas. Branginame savo vardą, todėl galvojame apie ilgalaikę naudą klientams. Norime, kad šiuose butuose įsikursiantys gyventojai galėtų džiaugti ir mėgautis savo gyvenimo pasirinkimu, o jų būsto vertė bėgant metams tik augtų“, – teigė J. Vizgirda.

„Life story“ butų projektas / Organizatorių nuotr.

Praktiškumas ir estetika

Naujos statybos projektuose butai ne visada būna paruošti iki tokio pat lygio. Butai parduodami be vidaus pertvarų, be rekuperatorių arba jie nebūna prijungti prie oro paėmimo ar šalinimo šaltinių. Buto šildomų grindų įrengimas didelis privalumas, tačiau valdikliais tenka rūpintis naujakuriams.

Tuo tarpu šiame projekte tarpbutinių sienų storis siekia net 38 cm. Tai užtikrina, jog kaimyno pašnekesiai nebus girdimi jūsų bute. Jei butas parduodamas be pertvarų, pirkėjams paliekamos papildomos išlaidos elektros instaliacijai, pačioms pertvaroms įrengti bei papildomos išlaidos kambarių išplanavimui sukurti. Tuo tarpu „Life Story“ projekte viskas sutvarkyta sąžiningai ir iki pabaigos.

„Atrodytų, kas čia tokio, susimokėti už tuos kelis kvadratinius metrus kuriuose stovės pertvaros bei kitas, su tuo susijusias išlaidas. Tačiau vien čia pirkėjas papildomai išleidžia kelis tūkstančius eurų. Mes padedame šiuos pinigus sutaupyti“, – skaičiavo pašnekovas.

Butuose sumontuoti langai su kokybiškais saulės kontrolės paketais. Tai ypač aktualu karštomis vasaros dienomis, nes tokie langai praleidžia kur kas mažiau šilumos, tad butas mažiau įkaista. Atitinkamai mažėja ir gyventojo išlaidos kondicionavimui.

Daugiabučių fasadas yra padengtas dailia ir itin praktiška keramikine plokšte, kurios danga neleidžia kauptis nešvarumams ir ateityje iš gyventojų nepareikalaus brangaus remonto. Kaip žinia, dažniausiai „žaliuoja“ šiaurinės arba nuolat šešėlyje esančios fasado sienos, taip pat plotai, kurie patiria didesnę drėgmės apkrovą.

Projekte šiauriniam fasadui buvo parinktos „Agrob-buchtal“ keramikinės plokštės ir kitos medžiagos, kuriose sunkiai kaupiasi žiedadulkės bei augalų sporos, tad jas lengvai nuplauna lietus. Tokių sprendimų visuma sukuria ilgaamžišką estetinį jausmą.

Estetinio vaizdo bei praktiškumo suteikia ir apartamentų durys, siekiančios net 2,2 metro aukštį.

„Life story“ butų projektas / Organizatorių nuotr.

Ramybės oazė mieste

Dar daugiau privalumų atsiveria dairantis po naujo komplekso kiemą. Pirmiausia, erdvi išpuoselėta teritorija skirtas vien gyventojų reikmėms – vaikų pramogoms, ramiam suaugusiųjų poilsiui. Čia neišvysite po langais pristatytų automobilių. Jie puikiai telpa požeminiame garaže, kur įrengta per šimtas parkavimo vietų. Todėl kieme telpa pirmo aukšto apartamentų puošmena – lauko terasos. Ir ne tik jos.

Vaikus džiugina jiems įrengta žaidimų aikštelė, o tėvelius – dekoratyviniais elementais bei augalais išpuošta poilsio erdvė. Beje, gyventojai gali ramiai išleisti savo atžalas į saugiai aptvertą kiemą, o visą teritoriją stebi saugumo kameros.

Jei kiemo pramogų nepakanka arba norisi ilgėliau pasivaikščioti su keturkojais augintiniais, o galbūt pasportuoti – vos už kelių šimtų metrų jūsų laukia naujam gyvenimui prikeltas žaliasis Draugystės parkas.

Laiku atliktos investicijos į esamą teritoriją bei drąsūs sprendimai „Life story“ projekto vystytojams leido sukurti aukštą gyvenimo kokybę. Ja besinaudojantys pirmieji naujakuriai jau patys rašo savo komfortiško gyvenimo istorijas.

Norinčius apžiūrėti šį projektą, projekto atstovai kviečia į atvirų durų dieną, birželio 08d. 13-18 valandomis. Daugiau apie projektą sužinosite internetinėje svetainėje www.lifestory.lt ar facebook platformoje https://www.facebook.com/lifestorynaujibutai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA