Paskutiniame kėlinyje sparnus išskleidęs „Žalgiris“ finalo seriją pradėjo pergale | Kas vyksta Kaune

Paskutiniame kėlinyje sparnus išskleidęs „Žalgiris“ finalo seriją pradėjo pergale

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Nemuno saloje prasidėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalas. Serijoje iki trijų pergalių po dvejų metų pertraukos ietis surėmė Vilniaus „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“. Tris kėlinius gerą kovą siūlę vilniečiai paskutiniame ketvirtyje visiškai paleido žaidimo vadžias ir nusileido „Žalgiriui“ rezultatu 108:93 (26:21, 20:25, 34:25, 28:22).

Šeimininkai rungtynes pradėjo su Isaiah Tayloru, Arnu Butkevičiumi, Rolandu Šmitu, Ignu Brazdeikiu ir Edgaru Ulanovu. „Ryto“ starto penkete – Justinas Gorhamas, Gytis Radzevičius, Elvaras Fridrikssonas, Evaldas Kairys ir Marcusas Fosteris.

Ginčo kamuolį atkovoję svečiai iškart atsidarė taškų sąskaitą, bet R. Šmitas tritaškiu svarstykles lenkė žaliai baltų pusėn – 3:2. Pirmajame kėlinyje sužaidus pusantros minutės švieslentėje degė lygus rezultatas (5:5), dar po minutės – 7:7. Ketvirčiui įpusėjus, „Žalgirio“ latvio tolimas šūvis vėl dėjo lygybės ženklą – 14:14.

Po ilgesnės pertraukos žalgiriečius pirmyn vedė po krepšiu įsiveržęs ir agresyviai sužaidęs I. Brazdeikis – 18:16. Tyleriui Cavanaugh pridėjus dar du lengvus taškus iš baudos aikštelės, Giedrius Žibėnas prašė minutinės – 22:19. Kevarriusui Hayesui „Ryto“ krepšį „paglosčius“ nekukliu dėjimu, „Žalgiris“ kėlinį baigė pirmaudamas 26:21.

Antrą ketvirtį žaibišku dvitaškiu pradėjo Lukas Lekavičius, tačiau gynėjo bendravardis Lukas Uleckas realizavo tritaškį – 28:24. Sužaidus kiek daugiau nei tris minutes, baudos metimu L. Uleckas lygino rezultatą, bet jau kitos atakos metu E. Ulanovas atstatė „Žalgiriui“ trapų pranašumą – 32:30.

Šeimininkus į priekį patempė I. Brazdeikio dvitaškis su E. Fridrikssono pražanga ir Tomo Dimšos dūris iš distancijos 40:36. Vis dėlto, po minutės pertraukėlės tritaškiu atsakė J. Gorhamas – 40:39. Per likusį laiką nė vienai komandai nepavyko įgyti persvaros – 46:46.

„Žalgiris“ – „Rytas“
„Žalgirio“ gretose sunkiai sustabdomas buvo 21 tašką rinkęs ir 10 pražangų provokavęs A. Butkevičius / R. Tenio nuotr.

Priešpaskutinį ketvirtį „Rytui“ pradėjus šešių taškų spurtu, Kazys Maksvytis kvietė auklėtinius pasitarti – 46:52. Stratego pastabos suveikė ir po pertraukėlės jau „Žalgiris“ šovė pirmyn, budinęs arenoje susirinkusius sirgalius – 52:52. Gerą atkarpą tęsė du su pražanga
greitame puolime rinkęs ir triukšmo bangą kėlęs A. Butkevičius – 60:57.

Priešininkams pelnius du taškus, užsivedęs A. Butkevičius kartojo 2+1 kombinaciją, tik bauda skriejo pro šalį – 62:59. Taškus su K. Hayeso pražanga sužvejojo ir M. Fosteris – 62:62. „Rytas“ kėlinio antroje pusėje laikėsi baudų metimais, tuo metu T. Cavanaugh ir L. Lekavičiaus užkurta tritaškių pirtelė žalgiriečiams leido kiek lengviau kvėpuoti – 80:71.

Laurynas Birutis lemiamoje mačo atkarpoje pirmąkart „Žalgiriui“ sukūrė dviženklį pranašumą, kurį tvirtino E. Ulanovo tritaškis – 85:71. „Rytui“ mėginant tirpdyti pranašumą, apie sugrįžimą užmiršti vertė L. Lekavičiaus taškai su L. Ulecko pražanga – 92:79. Prie baudų metimo linijos neklydo L. Birutis, dvitaškį kontratakoje pridėjo R. Šmitas, ir „Žalgirio“ arenoje pradėjo dvelkti triuškinimu – 96:79.

Sostinės krepšininkų situaciją kiek gerino J. Gorhamo tritaškis – 98:84. Picomis komandos draugus neoficialiai įsipareigojo vaišinti tritaškį be jokių sentimentų švystelėjęs A. Butkevičius – 101:84. Kiek pristojusį „Žalgirį“ trimis taškais timptelėjo vos į aikštę žengęs Karolis Lukošiūnas – 104:89. Per likusį laiką rungtynių eigos apversti vilniečiams nepavyko – Kauno ekipa triumfavo rezultatu 108:93.

„Žalgiris“: Arnas Butkevičius 21 (10 išpr. praž.), Tomas Dimša 14, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas (7 rez. perd.) ir Tyleris Cavanaugh – po 12, Rolandas Šmitas 11 (6 atk. kam.), Ignas Brazdeikis 10 (5 atk. kam.).

„Rytas“: Marcusas Fosteris 21, Evaldas Kairys 15, Elvaras Fridrikssonas (8 rez. perd.) ir Gytis Masiulis – po 11, Gytis Radzevičius (5 atk. kam.) ir Justinas Gorhamas – po 10.

Kaip prieš susitikimą skelbė LKL, žalgiriečiai kelyje į finalą jau revanšavosi pernykščiams skriaudikams iš Panevėžio, o dabar mėgins įrodyti savo pranašumą ir prieš sostinės krepšininkus, kurie pastaruosius du sezonus Lietuvos grandų akistatose triumfuoja dažniau. Tarpusavio balansas – 4:2 vilniečių naudai.

„Žalgirio“ vyr. treneris K. Maksvytis iki šio sezono nebuvo iškovojęs nė vieno titulo klubiniame krepšinyje, tačiau vasarį tapo Karaliaus Mindaugo taurės laimėtoju, o vasaros pradžioje pretenduoja trečiuoju mėginimu į viršų iškelti „Betsafe-LKL“ trofėjų.

Nors būtent „Ryto“ strategas G. Žibėnas gina pernai iškovotą taurę, su favorito etikete į sezono finišą žengia Kauno ekipą iš Eurolygos dugno į atkrintamąsias per vienerius metus išvedęs K. Maksvytis.

Prieš akistatą su vilniečiais apie „Žalgirio“ pasirodymą pusfinalio serijoje ir finalo varžovų sudėties bei žaidimo niuansus mintimis su „Žalgiris TV“ dalijosi Arnas Butkevičius.

„Lietkabelis“ tikrai gerai komanda, tai jie įrodė žaisdami Europos taurėje. Nėra lengva prieš juos kovoti, jie – kovotų komanda ir gerai treniruojama. Jie buvo pasiruošę, buvo netikėtumų ir mums, reikėjo prisitaikyti. Kitas dalykas, aišku, ir patys nerodėme gero žaidimo, trūko susikalbėjimo. Visi šie dalykai ir padarė seriją sudėtingesnę. Bet paskutinės rungtynės buvo žingsnelis į priekį ir tas mūsų veidas, kurį matydavome anksčiau. Tikimės visa tai pernešti į finalą“, – kalbėjo puolėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA