Kauniečius kviečia prisiminti legendinę praeitį | Kas vyksta Kaune

Kauniečius kviečia prisiminti legendinę praeitį

Birželio 2 – 11 d. Kauno fotografijos galerijoje eksponuojama baigiamoji Donato Stankevičiaus VDA grafikos magistro studijų paroda „Legendinė praeitis“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Birželio 7 d., 18 val. Kauno fotografijos galerijoje vyks susitikimas su autoriumi ir improvizuotas „Super Mario Bros“ žaidimo turnyras.

„Legendinė praeitis“ – tai ciklas, meninėmis priemonėmis sprendžiantis atminties temos klausimą ir vaizdo antropologams reikalingų vaizdų stygių iš lietuviškojo 9 ir 10 dešimtmečių pradžios. Kuriami vaizdai yra laikmečio kasdienybės rekonstravimas, turtingas detalėmis, autentišku rekvizitu, maksimaliai atkuriamomis lokacijomis ir estetika. Fotografijose atsispindi realiai buvusios situacijos.

Jos kuriamos remiantis vieno žmogaus vaikystės, paauglystės ir mokyklos baigimo metų patyrimais.

Vaikystėje kioskeliuose perkama turkiška kramtomoji guma ir kolekcionuojami jos popierėliai, pirmosios ir sunkiai įperkamos estų gamybos riedlentės, yo yo triukai, famiclone žaidimų kompiuteriai, ir dar daug spalvingo ir permainingo Lietuvos istorijai laiko pavyzdžių per jaunuolio gyvenimą.

Donato Stankevičiaus „Legendinė praeitis“, tai tarsi sustabdyti kino kadrai. Vaizdai, verčiantys susimąstyti, ar tikrai tai neseniai rekonstruotos mizanscenos, o gal iš nuotraukų albumo ištrauktos autentiškos fotografijos.

Baigiamojo darbo vadovas doc. Gintaras Česonis, tiriamojo rašto darbo vadovė doc. dr. Odeta Žukauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA